Miss Muerte

Dokter Zimmer experimenteert erop los met dieren, waarvan hij het gedrag kan veranderen door in te grijpen in de zenuwstelsels. Zo kan hij een hyena uit zijn hand laten eten. Wanneer hij een ontsnapte seriemoordenaar in de schoot krijgt geworpen aarzelt hij niet om ook op dit mens te testen. Hij weet van de voormalige psychopaat een makke kerel te maken, die netjes doet wat hem wordt opgedragen. Trots vertelt Zimmer op een conventie aan collega´s zijn bevindingen. Hij is hierbij wel zo slim om niet te melden dat hij ook reeds op een mens experimenteerde. Zimmer wordt dermate weggehoond, dat hij ter plekke aan een hartaanval overlijdt. Zimmer´s dochter Irma houdt hierop een aantal wetenschappers verantwoordelijk voor de dood van haar vader en zweert wraak. Haar pa´s experimenten komen goed van pas om een paar willoze slaven te maken voor het vuile werk...
 
Miss Muerte
 
Aardige zwartwit film van Jesus Franco, met een leuk griezelsfeertje en bij tijd en wijle mooie visuele vondsten. Met name de show act van Miss Muerte is hiervan een goed voorbeeld. Dit trucje kennen we natuurlijk van Franco, maar ook schaduwen en wenteltrappen worden ditmaal creatief in beeld gebracht. Miss Muerte is overigens een van de slachtoffers van de experimenten van Zimmer´s dochter. De moorden van deze titelfiguur zijn alleraardigst; met vergiftigde nagels weet ze een paar man om zeep te helpen.

De regisseur duikt zelf ook nog op in de film als politie agent die de zaak onderzoekt. Het lukt hem niet echt, daar hij te weinig slaap krijgt. Wanneer hij eens bij zijn moeder overnacht slaapt hij wel, waarop hij prompt de zaak weet op te lossen.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 6 7 5 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Koroshiya 1 (Ichi the Killer) (horror / misdaad : 8.5)
- Blood Sucking Freaks (horror : 8)
- La noche del terror ciego (horror : 8)
- Phantasm (horror : 7.5)
- The Innocents (horror : 7.5)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie horror eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Miss Muerte
Miss Muerte
Miss Muerte
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand