Meet the Feebles

Meet the Feebles is een theaterproductie die live voor de televisie wordt opgenomen. In de serie speelt een groep dierlijke poppen, waarvan hoofdzangeres Heidi the Hippo verreweg de belangrijkste en meest succesvolle is. De groep zingt voornamelijk afgrijselijke liedjes, afgewisseld met wat variété theater van discutabele kwaliteit. De show van The Feebles is dan ook weinig populair bij het publiek. Op de avond dat een belangrijke show opgevoerd moet worden, komt Heidi erachter dat haar vriend Bletch the Walrus haar bedriegt met Samantha the Cat. Dit belooft geen ingrediënt voor een succesvolle show te worden. Heidi krijgt namelijk last van eetstoornissen, maar door haar borderline komt ze telkens weer terug in Bletch' bed. Wanneer Heidi echter opnieuw Samantha bij Bletch onder het bureau aantreft, neemt ze geen halve maatregelen meer. Ze bemachtigt zichzelf een machinegeweer en zorgt ervoor dat niemand in het theater het na kan vertellen.
 
Meet the Feebles

Meet the Feebles is de tweede speelfilm van Peter Jackson, maar er is niet aan af te zien dat hij later ooit een zeer begenadigd regisseur zal gaan worden. In plaats van mensen spelen poppen de hoofdrol, waardoor een vergelijking met The Muppets wellicht makkelijk te maken valt. Hoewel deze serie al een flinke dosis zwarte humor bevat, doet Meet the Feebles daar nog flink wat scheppen bovenop door enerzijds heilige huisjes niet heel te laten, maar vooral door ranzigheid en vuilbekken te promoveren tot doel op zichzelf. En er moet gezegd worden dat dit op momenten wonderwel weet te slagen.
 
Meet the Feebles

Zo heb ik behoorlijk moeten lachen om een sm scène met een koe met piercings door haar uiers. Ook een strontvlieg die in een toilet woont en een met schurft geïnfecteerd konijn stalkt wist de nodige glimlachen op mijn gezicht te toveren. Helaas slaagt Meet the Feebles er niet in een constant hoog niveau van doldwaze pret te bieden. De plot is daarvoor ook te weinig samenhangend en herbergt een aantal minder interessante figuren. Toch is deze vage rolprent over de gehele linie prima te verstouwen, hoewel ik me goed kan voorstellen dat het voor veel mensen niet hun ding zal zijn. Als de plaatjes je al afschrikken zal deze film je waarschijnlijk niet kunnen bekoren.
 
Meet the Feebles


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5 6 7 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Monty Python and the Holy Grail (humor / fantasy : 10)
- Little Nicky (humor : 8.5)
- Monty Python`s Life of Brian (humor : 8.5)
- Abel (humor / drama : 8)
- Erik the Viking (humor / avontuur : 8)


Hoe beoordeelt Boobema categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobema categorie musical eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?



Meet the Feebles
Meet the Feebles
Meet the Feebles
Meet the Feebles




Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google





Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand