Half Baked

De vier vrienden Thurgood, Scarface, Brian en Kenny brengen hun vrije tijd het liefst door met een ander maatje van ze: marihuana. Tijdens een van de nachtelijke blowfeestjes krijgt Kenny een vreetkick, waarop hij besluit naar de supermarkt te gaan. Buiten ziet hij een hongerig paard staan, dat hij in zijn stonede bui al het zojuist gekochte eten voert. Het beest, dat een politiepaard blijkt te zijn, heeft diabetes en overleeft al het zoets en vets daarom niet. Kenny wordt aldus opgepakt en in de gevangenis gezet, waar zijn maagdelijke kontje niet veilig is voor de andere gevangenen.
 
Half Baked
 
Omdat de overgebleven vrienden het lullig vinden dat Kelly vastzit, willen ze proberen zijn borg bij elkaar te krijgen. Zelf hebben ze het geld hiervoor immers niet. Thurgood komt er echter achter dat er op het laboratorium waar hij als schoonmaker werkt grote hoeveelheden marihuana aanwezig zijn. Deze softdrugs gaan ze vervolgens verkopen, waarmee ze grote hoeveelheden geld verdienen. Een aantal van de vrienden stijgt het succes echter naar de bol en zij geven het verdiende geld dan ook weer grif uit. Als concurrerende drugshandelaren ontdekken waar de vrienden mee bezig zijn, hebben ze bovendien een additioneel probleem.
 
Half Baked

Half Baked is een vrij flauwe stonerkomedie die verbazingwekkend populair is geweest toen ze uitkwam. Die populariteit is mijns inziens enkel te verklaren door de aanwezigheid van Dave Chappelle in deze film. Na aanschouwing valt namelijk nauwelijks te ontkennen dat hij de enige stabiele humorverzorgende factor in Half Baked is. In de bijrollen zijn nog wel wat potentieel komische talenten te ontdekken, maar deze vallen in het niet bij eerdergenoemde. Aan de andere kant is de zeer kleine bijrol van Tommy Chong dan wel weer sterk te noemen. Helaas biedt Half Baked niet voldoende grappen en grollen om van een topper te kunnen spreken. Daarvoor is een groot deel van de (drugs)grappen ook te uitgemolken. Toch is dit een komedie die je bij gebrek aan beter prima een keer aan kunt zetten, maar daarmee is alles over de kwaliteit dan ook wel gezegd.



FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
4 4 6 5 5.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Monty Python and the Holy Grail (humor / fantasy : 10)
- Little Nicky (humor : 8.5)
- Monty Python`s Life of Brian (humor : 8.5)
- Abel (humor / drama : 8)
- Erik the Viking (humor / avontuur : 8)


Hoe beoordeelt Boobema categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?



Half Baked
Half Baked




Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google





Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand