Give Us Tomorrow

Terwijl twee mannen de plaatselijke bank beroven, houden twee collega´s voor de zekerheid het gezin van de bankdirecteur gegijzeld. De overval verloopt voorspoedig, al wordt er een bankemployé in de rug geschoten daar hij zonodig de held moest uithangen. Het enige dat rest voor het criminele duo dat de snobistische huisvrouw, de appetijtelijke dochter en het iiritante zoontje van de bankdirecteur gijzelt, is een bevestigend telefoontje van hun collega´s. Dit belletje komt echter maar niet. Wél spoedt de directeur zich huiswaarts en deze wordt ook maar gegijzeld. Ondertussen heeft de politie het huis omsingeld. 
 
Het overvallersduo bestaat uit een jonge en een oudere crimineel. De oudere betoont zich een ware pummel, met zijn boerentaalgebruik, moreel verwerpelijke levensvisie en seksueel getinte opmerkingen jegens moeder en dochter. De laatste, pas zestien lentes jong, geilt op de jonge overvaller en laat hem haar tieten zien. De jongeman is echter te dom en te preuts om hier iets mee te doen. Terwijl de oudere gast de drankkast van de bankdirecteur plundert en de televisie aanzet, sommeert hij het jonge stel om boven te gaan wippen.
 
Het zoontje weet weg te glippen, daar de zuipende crimineel een oorlogsfilm heeft gevonden op tv. Het mannetje begluurt zijn zus terwijl die ontmaagd wordt. Zijn oog valt op het pistool dat op een kast ligt. Leuk wordt het, wat het ventje betreft, echter niet. Hij laat zich na enkele hachelijke momenten het pistool ontfutselen. Omdat de film op zijn einde loopt wordt er besloten de vrouwen mee te nemen in hun ontsnappingspoging. Maar uiteraard worden de twee criminelen afgeknald als wild.
 
Ik verwachtte in beginsel een standaard gijzelingsfilm en op bepaalde vlakken is Give Us Tomorrow dat ook. De prent is echter dusdanig onrealistisch dat ´ie toch vrij aardig is; qua vermaak dan. De personages zijn allemaal zo tweedimensionaal als de pest, hetgeen de lachspieren goed bedient. Vooral de lompe crimineel met zijn dommige oneliners weet goed te vermaken. Het Stockholm Syndroom dat de dochter des huizes oploopt is als even stupide te noemen. En erg fout bovendien. De smerissen doen ondertussen niets anders dan een beetje afwachten.
 
Er zit weinig vaart in de film, waardoor de film het vooral van de knullige dialogen en -karakters moet hebben. Wanneer je daar echter de humor niet van inziet, raad ik je ten zeerste af deze film te bekijken. Want goed geschreven, of -geacteerd is deze film zeer zeker niet. Het had bovendien allemaal wat extremer gekund, maar daar was vermoedelijk geen budget voor. In deze vorm is het eigenlijk slechts middle of the road exploitatie waarmee we van doen hebben, doch er zijn vervelender manieren om negentig minuten van je leven te verspillen.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
4 4 5 4 5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Milano odia: la polizia non può sparare (misdaad / thriller : 7.5)
- King of New York (misdaad / thriller : 7.5)
- Bullitt (misdaad / thriller : 7)
- Cani arrabbiati (misdaad / thriller : 7)
- Mou gaan dou (Infernal Affairs) (misdaad / thriller : 6.5)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie misdaad eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?



Give Us Tomorrow
Give Us Tomorrow




Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google





Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand