My Bloody Valentine

Net als in de zalen, kan My Bloody Valentine op DVD worden bekeken in 2D (dit is de normale manier) of 3D, dat wil zeggen driedimensionaal. 3D is een procédé dat in de geschiedenis diverse keren is toegepast, telkens met vrij weinig succes. In de jaren vijftig waren er al films zoals House of Wax en Hondo (beide uit 1953) die van driedimensionale effecten waren voorzien, en drie decennia later, zagen Comin at ya (1981) en Jaws III (1983) het driedimensionale levenslicht. Maar in het verleden moest je per se naar de bioscoop om de ervaring te ondergaan, nu kan het ook thuis op de bank. Daartoe moet dan een speciaal brilletje worden opgezet, bij de DVD worden er drie meegeleverd. Naar verluidt werkten de 3D-effecten in de bios prima en vormden ze werkelijk een toegevoegde waarde. Op DVD is het niet meer dan een gimmick die snel begint te vervelen. De effecten werken (enigszins), maar de kleuren worden vrijwel geheel uit het beeld weggezogen, en het geheel wordt met een paars-groen sausje overgoten. Geen gezicht. De brilletjes zijn ook niet meer dan kartonnen prutsdingen. Het lijkt wijzer om de DVD doodgewoon in 2D te bekijken. Gelukkig valt de film reuze mee.
Natuurlijk is er niks nieuws onder de zon. Dat kan ook haast niet aangezien het horrorgenre tegenwoordig voornamelijk uit remakes bestaat. Indien Hollywood zijn eigen verleden niet oplapt (The Hills have Eyes, Friday the 13th), dan speelt het wel leentjebuur bij de Aziaten (The Ring, The Eye). My Bloody Valentine 3D is niet echt een remake van de gelijknamige (minus 3D) productie uit ’81, maar neemt er wel het centrale idee van over: een mysterie rond een gemaskerde moordenaar, die toeslaat op Valentijnsdag. Ook bevat het script een liefdesdriehoek die cruciaal blijkt bij de ontrafeling van het mysterie. Tom Hanniger is de zoon van een mijneigenaar. Ruim tien jaar geleden werd hij verantwoordelijk gehouden voor een mijnongeval, dat uiteindelijk zou leiden tot een reeks moorden. De moordenaar werd gedood, maar zijn geest waart nog steeds rond in het mijnstadje. Na de dood van zijn vader, keert Tom terug naar het stadje om de mijn te verkopen. Onmiddellijk na zijn terugkeer, slaat de moordenaar weer toe. Is hij teruggekeerd uit de dood of is Tom misschien zelf de moordenaar? De enige die in Toms onschuld gelooft, is Sarah, zijn voormalige vlam, maar zij is inmiddels getrouwd met Axel, de huidige sheriff …
My Bloody Valentine 3D is overbekende kost, maar deze wordt tamelijk smaakvol opgediend. De acteurs zijn verrassend goed (ze hebben allemaal ruime ervaring opgedaan in TV-series) en hoewel de moorden allemaal met hetzelfde wapen worden uitgevoerd, een pikhouweel, is er aardig wat variatie aangebracht in de wijze waarop ze in beeld worden gebracht (let op de executie van de dwerg!). In het laatste halfuur weet men zowaar de nodige spanning te creëren omtrent de vraag wie nu eigenlijk de dader is. Daarbij moet wel worden opgemerkt, dat de wendingen die in het scenario worden opgestapeld, weliswaar tamelijk verrassend zijn, maar niet erg geloofwaardig. Maar ja, je kunt niet alles hebben. Leuk filmpje.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6.5 7 7 5 6.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- When a Stranger Calls (horror / thriller : 7.5)
- Sisters (horror / thriller : 7.5)
- Eden Lake (horror / thriller : 7)
- Triangle (horror / thriller : 7)
- Red Dragon (horror / thriller : 7)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie horror eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobytrap categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?



My Bloody Valentine
My Bloody Valentine
My Bloody Valentine




Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google





Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand