The Boondock Saints

The Boondock Saints zijn aanvankelijk twee broers. Ze zijn gelovig en willen de wereld tot een betere plek maken. Ze hanteren hiervoor echter niet de methode van priesters, maar gaan onder de criminele zondaars justice spuien met behulp van hun machinegeweren. Hun kruisje op hun ketting kussend richten ze weer een bloedbad aan. Een FBI-agent... nee een CIA-agent is dat in the UK geloof ik, zit hun op de hielen maar raakt uiteindelijk gecharmeerd door het nobele streven van the Saints. Ze krijgen een aantal aanhangers en een aantal hiervan gaan dood. Maar uiteindelijk kan de maatschappij best wel het doen en laten van deze geweldadige engelen waarderen.

Dit vind ik een beetje een Pulp fiction - wannabe. Hij is niet slecht hoor, maar kan gewoonweg niet op tegen de kwaliteit van Pulpje. Wat erg ontbrak waren coole conversaties. Hier is de helft van de woorden het woord " fuck ", waardoor de zinnen ontkracht worden. Het geweld was ook best eentonig.

Qua kamerawerk zat er een aantal goede dingen in. Voorbeeld: de CIA-agent onderzoekt de slachting van de dag ervoor. In de film gaat dit zo: eerst krijg je the crimescene te zien. Vervolgens de CIA-agent die beredeneert wat er moet zijn gebeurt. Tijdens dit beredeneren zie je in vlagen de slachting voorbijflitsen. Een paar slachtingen verder beredeneert de CIA-agent zo levendig wat er moet zijn gebeurt dat hij daadwerkelijk als een spook tijdens de slachting aanwezig is. Je ziet hem dan naast the saints staan met zijn handen in de vorm van pistolen, meeschietend met de criminelen. Grappig gedaan hoor!


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 5 6 4 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobers:
- Dial M for Murder (misdaad : 8.5)
- The Godfather (misdaad / speelfilm : 8)
- Scarface (misdaad : 8)
- The Usual Suspects (misdaad : 8)
- Léon (misdaad / drama : 8)


Hoe beoordeelt Boobers categorie misdaad eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?The Boondock Saints
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand