Frauen für Zellenblock 9

Frauen für Zellenblock 9
 
In het begin van deze film is er een onboeiende voice over van een of andere gast. Wat hij te melden had ging bij mij het ene oor in en het andere oor uit. Mijn vermoeden dat er geen noodzaak was tot het opnemen van die informatie bleek gegrond. Ik verwachtte een standaardfilm in het WIP genre (women in prison voor de leken onder ons) die zonder dialogen ook wel te volgen zou zijn en kreeg hierin gelijk. De man van de voice over blijkt een sadistische dokter te zijn, werkzaam voor een of ander Zuid Amerikaans regime. Samen met een al even gemene gevangenisdirectrice is het zijn job om gevangen vrouwen bekentenissen omtrent hun revolutionaire activiteiten te laten doen. De Zaanse verhoormethode is er niks bij. Er wordt flink wat afgefolterd, waarbij allerhande vaginale martelingen de favorieten zijn van het duo. Ook moet een uitgedroogde gevangene de heks van een directrice beffen voor een slokje champagne waaraan de dokter, met duivels genoegen, nog een schep zout toevoegt. Nee, het is allemaal geen pretje.
 
Frauen für Zellenblock 9
 
Logisch dus dat er een ontsnappingspoging volgt. De vier vrouwen waarop de film zich focust voeren een lesbisch showtje op, om de bewaker op te geilen. De man is niet van de verkeerde kant en bevrijdt de dames voor een heerlijk kwintetje, althans dat denkt hij. Prompt wordt de bewaker namelijk in zijn nek gestoken en van zijn geweer beroofd. De vrouwen vluchten de jungle in, alwaar andere gevaren op hen wachten zoals krokodillen. Uiteraard volgt er ook een klopjacht op de vier...
 
Frauen für Zellenblock 9
 
Wat we hier hebben is een beetje een middle of the road WIP-film; uiterst voorspelbaar en nergens extreem, maar ook niet al te saai en de dames zien er goed uit. Het geweld wordt vooral gesuggereerd en is nergens expliciet. Ondanks de constant aanwezige hoeveelheid (mooi) naakt is de film, behoudens een enkele scène, niet al te prikkelend. Het einde is simpelweg flut: De vrouwen worden afgeknald na de obligatoire ontsnapping in de jungle. Ach, ja. Er zijn onooglijkere films te bedenken. En, niet onbelangrijk, ik kan weer een film van Jess Franco van de lijst schrappen.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5 5 6 3 5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- L'isola degli uomini pesce (avontuur / fantasy : 7)
- Papillon (avontuur / drama : 7)
- The Straight Story (avontuur / drama : 7)
- The African Queen (avontuur / humor : 7)
- Apocalypto (avontuur / actie : 6.5)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie avontuur eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?



Frauen für Zellenblock 9




Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google





Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand