Tromeo and Juliet

Shakespeare's verhaaltje over een onmogelijke liefde moge bij de meeste mensen bekend zijn, me dunkt. Wat de makers van onder andere The Toxic Avenger met 's mans concept doen, laat zich raden. Er is met Tromeo and Juliet een enorme b-film uitgerold, zoals we van het Lloyd Kaufman gewend zijn. 

Het betreft hier gelukkig niet slechts een derderangs versie van het overbekende, romantische verhaal; uiteraard bevat de film tevens de gebruikelijke Troma-ingrediënten, de voornaamste reden waarvoor ik de film aan een kijksessie onderwierp. De politieke incorrectheden, wansmakelijke toestanden en melige grollen doen het hem dan ook, wat mij betreft. Het humorscala is redelijk breed, van foute incestueuze toestanden tot elementaire flatulentiegrappen. Uiteraard zitten er ook nog wat gore scènes, die de horrorfans tevreden zouden moeten stellen.
 
Het is op zich vrij oke, hetgeen dat er geboden wordt op die gebieden. Dat Lemmy, de zanger van Motörhead, hierbij fungeert als verteller is een aardige bijkomstigheid. Voor de rest is het echter wat aan de magere kant. Op de momenten dat de exploitatieve troeven eventjes terzijde worden geschoven om het verhaal te vertellen, dan zakt de film namelijk in. En dan zit je met een behoorlijk abominabele film, met debiel acteerwerk en hopeloze effecten. Grappig is op zich wél het feit dat de volstrekt ongetalenteerde acteurs met enige regelmaat de originele tekst van Shakespeare uit hun strot dienen te krijgen. De inferioriteit van deze Aldiproductie neemt vooral dan bijna surrealistische vormen aan.

In conclusie: Deze 'Romeo & Julia'  is er een die wat mij betreft blindelings de voorkeur krijgt boven alle andere verfilmingen, doch dat impliceert niet een voldoende. Hiervoor wordt er qua homor, horror en actie namelijk net te weinig geboden.FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
3 2 6 5 5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Koroshiya 1 (Ichi the Killer) (horror / misdaad : 8.5)
- Blood Sucking Freaks (horror : 8)
- La noche del terror ciego (horror : 8)
- Phantasm (horror : 7.5)
- The Innocents (horror : 7.5)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie romantiek eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie horror eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Tromeo and Juliet
Tromeo and Juliet
Tromeo and Juliet
Tromeo and Juliet
Tromeo and Juliet
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand