Un fiume di dollari

Un fiume di dollari

In de nasleep van de Amerikaanse burgeroorlog wordt Jerry Brewster voor een periode van vijf jaar vastgezet wegens het plegen van een roof. Zijn maat Ken Seagull had meer geluk en is met het buitgemaakte geld de patser gaan uithangen. Eenmaal thuisgekomen ontdekt Brewster dat Seagull te beroerd was om zijn vrouw te helpen en dat zij min of meer van de ellende is doodgegaan. Bovendien verneemt hij dat zijn voormalige kompaan Seagull als machtige grootgrondbezitter een schrikbewind uitvoert over de regio. Er zit maar een ding op voor Brewster en dat is wraak nemen...

Un fiume di dollari

The Hills Run Red is een serieus bedoelde western, maar de film valt onmogelijk in die hoedanigheid te bekijken, zodra hoofdrolspeler Thomas Hunter iets van emotie dient na te bootsen. Volgens mij heeft de man het boek 'Overacteren voor Dummies' flink ter harte genomen, want wat hij hier laat zien is niet 'gewoon slecht', maar zo'n draak van een performance dat je hem wel moet uitlachen. Dit overkwam me dan ook talloze malen. Indien je hierbij optelt het vreselijk afgezaagde, oliedomme verhaal, dan heeft deze spaghettiwestern veel weg van een parodie op het genre. De muziek van Ennio Morricone is ook al niet best te noemen. De componist werkt hier dan ook onder pseudoniem. Afgezien van het gruwelijke acteerwerk, waarvoor niet alleen Hunter verantwoordelijk is, en de überclichématige plot, ziet de film er behoorlijk verzorgd uit. Regisseur Carlo Lizzani valt dan ook niet veel te verwijten.

Un fiume di dollari

Enfin, technisch bezien is dit een spaghettiwestern, maar de film is nogal Amerikaans van opzet. Afgezien van de nasynchronisatie zijn er weinig aanwijzingen die een Italiaanse productie doen vermoeden. Eigenlijk verdient deze film wegens genoemde tenenkrommende aspecten geen voldoende, doch de prent deed me vaker lachen dan de meeste komedies. De film doet dus toch iets goed, wat mijns inziens de uitgedeelde voldoende mijnerzijds meer dan billijkt.



FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 3 7 4 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Compañeros (western : 8.5)
- Django (western : 8)
- Se sei vivo spara (western / horror : 8)
- Giù la testa (western : 8)
- Il mio nome è Nessuno (western / humor : 7.5)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie western eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?



Un fiume di dollari
Un fiume di dollari
Un fiume di dollari
Un fiume di dollari




Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google





Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand