Scarlet Street

Oude lul Christopher Cross is een behoorlijke sukkel. Hij zit onder de plak bij zijn verschrikkelijke vrouw en heeft een stoffig baantje als kassier bij een bank. Het enige dat hem vrolijk stemt is schilderen, maar niemand zit op zijn geklieder te wachten. Op een dag komt hij een jongedame tegen, op wie hij verliefd wordt. Om zich wat rooskleuriger voor te doen, vertelt hij haar dat hij schildert voor zijn brood. De vrouw is niet zo vriendelijk als ze lijkt. Samen met haar eikel van een vriend bekokstoven ze een plan om Chris flink wat geld af te troggelen; de sukkel heeft immers vlinders in zijn buik en is bovendien een bekend schilder...

Scarlet Street

Het is moeilijk je voor deze film te interesseren zonder de gehele plot te verklappen, maar als ik dat wel zou doen hoef je de film niet meer te zien. De premisse lijkt op dat van een standaard film-noir verhaal: Sukkel valt voor fatale vrouw. Dit is vrij vaak gedaan, maar niet altijd zo vakkundig als hier. Fritz Lang (M) blijkt maar weer eens een meester in het vertellen van simpele verhalen. Hierbij is de toonzetting humoristisch van aard, geholpen door het charmante acteerwerk van de drie hoofdpersonen. 


Naarmate het einde in zicht komt, wordt de film zwartgalliger en gebeurt er een aantal zaken die ik, ondanks het genre, niet had zien aankomen. De kwaliteit en het verloop van de film bevielen me dusdanig goed, dat ik de film zeker vaker zal bekijken. Voornaamste acteur Edward G. Robinson (o.a. Key Largo en MacKenna's Gold)  doet ook hier waar hij om bekend staat, namelijk het op de mat leggen van een degelijke acteerpestatie.



FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 7 7 6 6.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Nightmare Alley (film-noir : 7.5)
- M (film-noir : 7)
- Key Largo (film-noir : 7)
- Suspicion (film-noir : 7)
- Detour (film-noir : 7)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie film-noir eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?



Scarlet Street
Scarlet Street




Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google





Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand