Leprechaun 2

De Leprechaun uit het gelijknamige origineel is terug! Dit vervolg begint in het oude Ierland, waar het titelfiguurtje zijn verjaardag viert, die samenvalt met St. Patrick´s Day. Dit is speciaal, daar hij een millennium oud wordt en hij elke duizendste verjaardag mag opleuken met het kiezen van een bruid. Aanvullende voorwaarde is echter dat de vrouw in kwestie drie keer dient te niezen, zonder dat iemand "God bless you" zegt.

De gemene kabouter heeft de onfortuinlijke William O´Day tot slaaf gemaakt, om hem te helpen een geschikte huwelijkskandidaat te vinden. Indien in de opzet wordt geslaagd, is O´Day weer een vrij man. Het oog van de Leprechaun valt echter op de dochter van O´Day, die het niet over zijn hart kan verkrijgen zijn dochter te verpanden aan het afzichtelijke creatuurtje. O´Day spreekt daarom de zin uit die het huwelijk ongeldig maakt. Dit maakt de Leprechaun nogal pissig, omdat hij opnieuw duizend jaar moet wachten op zijn huwelijk. Voordat hij O´Day afslacht, zweert hij wraak. Een millennium later is het dan ook een nazaat van O´Day die hij op de korrel heeft als aanstaande wederhelft. Deze Bridget wordt ontvoerd door het duivelse mannetje en gevangen gezet in zijn grot.

Terwijl de Leprechaun wederom op zoek is naar een missende gouden munt, is het aan Bridget´s liefje Cody en diens alcoholistische oom om de snode plannen van de kabouter te dwarsbomen...

Het is aardig om te constateren dat er progressie te bespeuren is ten opzichte van de eerste episode, een opgaande lijn die wordt doorgezet met Leprechaun 3. Het voornaamste dat ik goed vind aan de Leprechaun films is de bijtende humor die de hoofdpersoon aan de dag legt. Het is een verraderlijk, sadistich mannetje met magische krachten, maar neemt door zijn gebrek aan lengte de sympathieke positie van underdog in. Uiteraard wordt hij op het einde wel verslagen. Waar het in het eerst deel klavertjes vier waren waarvoor de Leprechaun allergisch is, is het hier smeedijzer dat hem de das omdoet. Het is maar dat je het weet, mocht er ooit zo´n gemene elf op je pad komen.



FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5 5 7 4 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- The Texas Chainsaw Massacre 2 (horror / humor : 7)
- Kiseichuu: Kiraa Pusshii (Sexual Parasite: Killer Pussy) (horror / humor : 7)
- The Return of the Living Dead (horror / humor : 7)
- An American Werewolf in London (horror / humor : 7)
- The Toxic Avenger (horror / humor : 7)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie horror eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?



Leprechaun 2
Leprechaun 2
Leprechaun 2
Leprechaun 2




Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google





Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand