No Man`s Land

Oorlog kan vreemd uitpakken! Een groepje Bosniërs zijn verdwaald in de mist en besluiten te overnachten ergens in niemandsland. Als ze wakker worden, blijkt dat ze zich dichtbij de Servische frontlinie te bevinden en dat ze moeten rennen voor hun leven om te kunnen schuilen in een loopgraaf. Slechts één ervan overleeft. Later gaan twee Servische soldaten naar de loopgraaf om te inspecteren. Zij slepen het lijk van een Bosniër de loopgraaf in en planten er een mijn onder als boobytrap. Dan komt de overgebleven Bosniër in actie en schiet de twee neer. De ene overleeft met een flinke schotwond in de buik. Om de chaos compleet te maken, blijkt de geboobytrapte man nog in leven te zijn! De Bosniër besluit om het leven van de Serviër te sparen aangezien hij wellicht de mijn onschadelijk kan maken.

Helaas blijkt de Serviër een enorm groentje te zijn, een nerd haast! Ze discussiëren op harde toon, waarbij een zwaai met het geweer door de Bosniër nodig is om te overtuigen. Ze proberen de mijn onschadelijk te maken, maar het is een zeer geavanceerd model. In alle commotie vindt het tweetal toch nog wel een beetje toenadering tot elkaar. Maar dat duurt niet lang, want de rollen draaien op gegeven moment om als de Serviër een geweer in handen krijgt. De discussie gaat nu geheel de andere kant op! Uiteindelijk hebben beiden een gun en moet de man op de mijn sussende woorden spreken. de UN wordt bijgehaald om de situatie op te lossen. De commandant mag echter niets van zijn superieuren. Dit verandert door de komst van journalisten aangezien de top niet als besluitloos wil overkomen op televisie. De reporter is echter alleen maar uit op sappige verhalen en stelt de verkeerde vragen. Hoe het afloopt zal ik niet verklappen. Niet zozeer omdat dat een hele revelatie zou zijn, maar omdat anders deze recensie alleen maar plotbeschrijving zou worden.

No Man's Land heeft een bepaalde charme. Behalve het optrommelen van wat UN-voertuigen en wat wapens, heeft de film niet zoveel gevergd denk ik. Maar alsnog is het eindresultaat prima te noemen! Dat komt door de karakters, die goed en sprekend worden neergezet door deze onbekende acteurs. Het verhaal blijft boeiend. Het is uiteindelijk wellicht meer een drama dan een oorlogsfilm, toch scharrel ik het in eerste instantie onder oorlog omdat dit het thema is. Om het wat luchtiger en minder moreel beladen te maken, zit er wat humor in verwerkt. Het is absurd om te zien hoe deze oorlogssituaties zich vormen op een heerlijke zomerdag.FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 7 7 6 7

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobers:
- Lawrence of Arabia (oorlog / drama : 8.5)
- Patton (oorlog / drama : 7.5)
- Paths of Glory (oorlog / drama : 7)
- From Here to Eternity (drama / oorlog : 7)
- Platoon (oorlog : 8)


Hoe beoordeelt Boobers categorie oorlog eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobers categorie drama eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?No Man`s Land
No Man`s Land
No Man`s Land
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand