Revolver

Deze film begint met het introduceren van Jake Green (Jason Stratham), een kunnige gambler en misdadiger die net is vrijgekomen. Hij oppert een aantal wijze gezegdes waarvan je gelijk al weet dat ze terug zullen komen in het verhaal om hun nut te bewijzen. Zijn eerste move is gokkenderwijs Macha beroven (Ray Liotta), een machtige casinobaas. Dit gaat nog maar net goed en hij wordt op het nippertje gered door twee heren die daarna aanbieden om hem te beschermen in ruil voor zijn totale coöperatie en al zijn bezittingen. Deze twee manipulatieve heren weten Jake zover te krijgen.

Iedere dag stopt hij de twee heren een tas vol met doekoe toe en doet hij nederig wat hem gezegd wordt. Hij moet ook opbiechten wie achter hem aanzit en wat hij in het gevangenis uitgevreten heeft. Wat dit laatste betreft, vertelt hij dat hij 7 jaar in een isoleercel heeft gezeten met twee erg fanatiek schakende buurmannen die op roulerende tijdschriften zetten aan elkaar stuurden. Maar waarom doet een intelligente man als Jake dit alles? En wie is die Macha precies? De zaken blijken niet in elkaar te steken zoals aanvankelijk gedacht...

Revolver is een onderhoudende misdaadfilm met een element van mystery. Een psychologische misdaadfilm. Dat is een interessante twist. Daarnaast is de film mooi en zorgvuldig gefilmd en zijn er een aantal bijpassende effecten uitgezocht, zoals het vallen van een trap in extreme slowmotion. Andere effecten gaan weer wat ver, zoals een scene waarin sommige stukken in tekenfilm veranderen. Maar dit ten spijt, oogt en voelt de film heel goed. Halverwege krijg je door dat er vreemde dingen spelen en dat het enige wat zeker is, het feit is dat alles precies het tegenovergestelde zal blijken te zijn als je op dat moment denkt. Zoals ik al noemde, een leuke twist aan het misdaad-genre. Ik heb eigenlijk weinig aan te merken wat Revolver betreft. Het is echter geen topper, maar uiteindelijk wel een aanrader in deze tijd waarin je om de oren wordt gegooid met bergen bagger.



FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 7 7 6.5 6.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobers:
- Dial M for Murder (misdaad : 8.5)
- The Godfather (misdaad / speelfilm : 8)
- Scarface (misdaad : 8)
- The Usual Suspects (misdaad : 8)
- Léon (misdaad / drama : 8)


Hoe beoordeelt Boobers categorie misdaad eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?



Revolver
Revolver
Revolver
Revolver




Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google





Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand