The Descent

Deze film begint vrij suf. Allereerst zien we het vreselijke auto ongeluk waarbij een vrouw haar man en kind verliest. Hierna mogen we kennis maken met het vriendengroepje van deze vrouw die bestaat uit een aantal vrouwen van middelbare leeftijd. Dit groepje is na het ongeluk een beetje uit elkaar gevallen, maar nu gaan ze de banden weer aanhalen door een grot te verkennen ergens in Ierland. Ze verblijven in een hutje in het bos en trekken er de volgende dag op uit. Dit deel is een beetje suf omdat acteerwerk van het vrouwenclubje niet erg sterk te noemen is en omdat de conversaties etc. niet erg boeiend blijken. Er zijn in dit deel ook een aantal schrikmomenten die ik als flauw zou willen bestempelen. Hierbij gaat het geluid van 0 decibel in een keer naar 10000 decibel en vindt er iets plaats wat je moeilijk had kunnen voorspellen omdat er nauwelijks spanningsopbouw aan vooraf ging. Dat is natuurlijk een best goedkope manier om een schrikreactie uit te lokken. Maar lees verder want de film wordt een stuk beter!

Na een flauw schrikmoment bij de opening van de grot waarbij honderden vleermuizen wegvliegen, begint de film pas echt. Ze dalen af in de grot die op gegeven moment erg smalle doorgangen heeft. Een van deze doorgangen stort in als ze net erdoor zijn, waardoor ze een andere uitgang moeten vinden. Ze dalen dieper en dieper af in het grottencomplex wat nooit eerder ontdekt blijkt te zijn. Grottekeningen van holbewoners sieren sommige wanden. Dan komen ze tot de vreselijke ontdekking dat ze niet alleen zijn! Gollum-achtige vleeseters gaan hun op de hielen zitten!

Door de vermakelijke wending in de film, beoordeel ik het met een voldoende. Het moet wel bijgezegd worden dat de film in feite vrij slecht is met slecht actweerwerk en settings die vaak erg donker en daardoor onduidelijk zijn. Maar een dergelijke film vergt niet bijster goed acteerwerk en een pluspunt aan de settings is dan weer dat het erg goor is allemaal! De vleesetende mensachtigen zijn ook lekker goor vormgegeven en bewegen op een soort hagedisachtige manier, wat je zou verwachten.FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5 4 6 5 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobers:
- Psycho (thriller / horror : 8)
- Quarantine (thriller / horror : 7)
- Willard (thriller / horror : 7)
- Frailty (thriller / horror : 7)
- Mirrors (thriller / horror : 6.5)


Hoe beoordeelt Boobers categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobers categorie horror eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?The Descent
The Descent
The Descent
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand