Boobema: Waarom komen deze rukkers allemaal bij LotR uit?
Anonymous: Moeder neukende teringlijer krijg aids en ga je moeder zuigen
Boobytrap: Het niveau van de bijdragen wordt zienderogen beter.
Yahhrrrrm: bedankt voor dit intermezzo
homo: vuile slet
homo mogool
wil je vechten
niels: je moeder
je moeder: je moeder
Boobers: jajaja rustig, ik ben bezig
Boobema: en deze......
Boobbert: Dat word je wel na LotR inderdaad.
Yahhrrrrm: Of Braindead
Boobbert: Ja, daar heeft die concha dan ineens helemaal niets meer op te zeggen.
Boobbert: Eh yeeeeeeees, na 9 uur LotR heb je het er voor de rest van je leven mee gehad. Kijk liever Bad Taste nog een keer.
Boobema: deel 2 oke, maar deze ook??
Boobbert: Ja als je hem 1 keer kijkt. Als ik hem nu nog een keer zou moeten zien, zou die een 4 krijgen. Aburrrrrrrrrrrido!
Boobema: Hoe erg kun je overdrijven als je zelf aangeeft deze film een 7 te geven!!
Boobbert: Ik ook niet, ga ik nog liever naar de Paasmis!
Boobema: Jij niet!!
Yahhrrrrm: Grapjaz
Boobema: En nu nodig ik de rest uit dit verhaal aan te vullen (het is verre van compleet) en zijn mening achter te laten!!!!
Boobbert: Ja blijkbaar waren ze ook zo lamgestraald van die film dat ze het niet meer op konden brengen er over na te denken, hoe het op te schrijven. Stiekem dachten ze: Zo`n kutfilm ga ik toch geen moeite in steken.
Yahhrrrrm: Echte kutrecensies hier en dan wel strooien met negens en tienen.
Boobbert: Pas maar op dat je niet in het verhaal blijft steken!
Boobema: Heb hem gisteren weer gezien, dus zal hem binnenkort invoeren. Met begeleidend schrijven uiteraard!
Boobers: nee want het is minder vermoeiend om technisch in te bouwen dat het niet wordt meegeteld
Yahhrrrrm: Je kan ook de cijfers wegalen, doe je wel op zijn minst 5 seconden over.
Boobers: opzich zou dat beter zijn idd... maar zooooo vermoeiend om te programmeren. Doe ik op zijn minst 5 minuten over
Boobema: Boobers: Kun je niet instellen dat voor de berekeningen van de records alleen die cijfers meetellen, waarbij de Boob ook een beschrijving van die film heeft gegeven?? Geen beschrijving is sleeeecht, dus moet de film niet meetellen.
Boobema: Als ik tijd en vooral zin heb zal ik hem toevoegen. Ik moet ook nog een drietal andere films toevoegen, maar heb daar ook geen zin in. o.a. el dia della bestia.
Yahhrrrrm: Da´s jammer dan. Als het onderbouwd is moeten de cijfers meetellen. Dit itt de cijfers van Boobanne en Boobielle. Ik wil hem ook wel recenseren, zou het waarschijnlijk een 6 geven. Maar dan moet ik dus de film kijken en voorlopig heb ik geen trek in iets dergelijks langdradigs.
Boobema: Wil je zo graag dat ik dat doe dan?? Dan staat Scarface niet meer op #1!!
Yahhrrrrm: Met die verhalen hier kunnen jullie nu toch wel een fatsoenlijke recensie fabriceren?
copycat: woord voor woord eens met Boobema
Boobema: Maar ik vind wel dat deze filosofische beschouwingen eerder de verdienste van Tolkien zijn dan van Jackson. Wat Jackson heeft gedaan is dit omzetten op het witte doek, maar dan in een zeer goede verfilming. Die analyse van Boobers over de ringwraiths komt natuurlijk ook gewoon uit het boek. Desalniettemin heeft Jackson dit op een goede manier weten te verfilmen, en wellicht zelfs verduidelijken.
copycat: punt B leidt naar de verlossing of verlichting, wat jij wil.
copycat: als je het overigens filosofisch wil bekijken is het idd een mix van Boobers en angie. de weg van punt A naar B is de weg die wij allen als mens in het leven moet afleggen. op die weg liggen beren en allerlei verleidingen, maar ook de helpende hand.
copycat: Boobers ik ben onder de indruk van je onderbouwing :D
Boobers: De ring ook ja. Deze film heeft zooooooveel aspecten. Daarom is het een topper.
Angie: Dat is inderdaad het voorbeeld van waar de film over gaat. Niet de reis van A naar B, maar de ring en zijn verleidingen. Alles draait uit eindelijk om de ring :D
Boobers: lotr gaat inderdaad helemaal over zwart-wit engel-duivel goed-kwaad. Dat is een van de mooie dingen aan de film. Dit uit zich namelijk op alle vlakken in de film, inderdaad tot epische proporties zoals Boobema zegt. Waar je dit goed kan zien is bij de ringwraiths. Zij zijn zwart en in zwart gekleed, op zwarte paarden. Maar als Frodo de ring omdoet, zijn ze voor hem ineens helemaal wit. Dit illustreert de verandering van perceptie die hij ondervindt door de gruwelijke invloed van de ring. Deze ringwraiths veranderen voor zijn perceptie in engelen. Maar omdat Frodo nog niet in de ban van de ring is, ziet hij ook dat deze `engelen` gekwelde dode gezichten hebben. Naarmate hij dichterbij mordor komt, kan hij dit slechter en slechter onderscheiden en wordt voelt hij zich meer en meer tot het kwaad aangetrokken...
Yahhrrrrm: Zwart en wit zijn geen kleuren.
copycat: ik wil het niet echt afkraken, te zwart-wit is misschien (letterlijk) juist omschreven... Maar goed, zwart is ook een slechte kleur en wit nou eenmaal goed - lees: engel vs. duivel (uiteraard bedoel ik niet huidskleur, zowaar ik zelf niet blank ben)
Boobema: Iets te makkelijk om deze film af te doen als een reis van A naar B inderdaad. Een van de belangrijkste thema`s van LotR is natuurlijk de strijd tussen goed en kwaad. Het interessante is dat deze strijd op alle niveaus wordt beslecht, zowel binnen personen (Frodo, Gollum) als tussen personen (Gandalf/Saruman); maar ook op grotere schaal, tussen rassen, landen en de hele wereld. Dit zou je natuurlijk weer kunnen afschilderen als erg zwart-wit, maar ik zou het eerder episch willen noemen. Wat mij betreft is Jackson zeer geslaagd in het uitwerken van dit thema.
copycat: Ik heb niet geslapen tijdens de film. Het geluid stond daar te hard voor.
Boobers: The fellowship heeft de taak om mordor te bereiken. En ze lopen via omwegen en vertakkingen van the shire (A) naar mordor (B). dus in die zin van a naar b. Maar deze film gaat over de fantasiewereld, hoe de kracht van de ring werkt, persoonlijke verhoudingen binnen the fellowship en tussen de volkeren onderling, etc. etc. Als het feit dat ze lopen van A naar B het enige is wat je hebt opgevat uit de film, heb je lekker geslapen waarschijnlijk
copycat: Frodo loopt feitelijk van punt A naar B. Dat is zijn missie. Tegen de achtergrond gebeuren er allerlei andere dingen. Ik heb ook het boek gelezen en ik zal niet ontkennen dat Tolkien een grootmeester is. Ik ben meer geinteresseerd in de verschillen de culturen en talen die fantasie wereld, de elfen de dwergen... Het verhaal van Legolas en Gimli vind ik een stuk leuker... maar ja wat zij in feite doen is het afslachten van die beren op de weg. Nutteloos of niet.
Boobers: De opmerking van Boobaert vind ik niet zinnig... op dezelfde wijze zou je heelveel films kunnen afkraken die een rechtlijnig plot hebben maar wel toppers zijn. Maar om te beginnen is LOTR niet een verhaal van A naar B. Dit meesterwerk van Tolkien bevat talloze verhaallijnen (niet eens alle zijn verfilmd).
Boobema: als er beren in lotr zouden voorkomen misschien wel ja!
Boobaert: Dwerg loopt van punt A naar punt B gehinderd door beren op de weg. Dat gaat 3 delen zo door.