Boobers: keihard is ie sowieso niet. Vrij tam juist. Steengoed, tja dat is een mening! Ik ben benieuwd naar je recensie! Als ie goed is, kan ik hem erbij plaatsen op de site!
Vince: Vergeet niet dat het een nederlandse film is! Ik vind hem keihard en steengoed. Ben zelf nu een recensie aan het schrijven voor mijn studie. Die zal ik wanneer hij klaar is plaatsen.
Neosis: @Lotte!: Dit was dus gewoon geen goede film naar mijn mening. Ik kan me voorstellen dat het thema van de film je aan het denken heeft gezet en daarom is blijven plakken in je hoofd. Maar als de film op zich je heeft aangegrepen... dan begrijp ik daar werkelijk niets van. Kun je eens preciezer aangeven wát je zo aangrijpt in deze film? ### Zelf spreek ik geen Limburgs (wat dat overigens ook mogen zijn gezien de vele dialecten) maar ik heb lang genoeg in Limboland gewoond om te weten dat het Limburgse gewauwel in deze film dramatisch slecht is. De hardheid van de personages, de sfeer en de geloofwaardigheid van de film zijn door de slechte uitspraak voor mij compleet verziekt. Niets heeft dat voor mij kunnen compenseren. ### Overigens ken ik delen van het dossier van de échte bende. Geloof me… de film is een héél slap aftreksel van de werkelijkheid.
Lotte!: Ik vond deze film juist onwijs goed! Ik heb hem 3 weken geleden gezien en ik moet er steeds aan denken (dus dan kan je wel zeggen dat hij me aangrijpt!)
Boobers: Ik bedoel dat niet wat verhaal betreft, maar wat opbouw, filmtechnieken, acteren, personages betreft: dit hebben heelveel amerikaanse maffiafilms meerdere keren eerder gedaan...
Floor: Hoe kom je er in hemelsnaam bij dat de regisseur van deze film voor inspiratie naar Amerikaanse films heeft gekeken? Deze film is losjes gebaseerd op de bende van Venlo.
Boobers: ZO dan...
Boobema: doe de acteurs eens goed!!
Yahhrrrrm: echt zinnig, die link naar Pieter Kuijpers