Boobers: voor jou niet nee :-p
Boobema: dat is toch niet zo veel?
Boobers: zeker wel een paar uur
Boobema: Hoeveel werk is het dan?
Boobers: Als ik het invoer, komen er datums bij alle recensies, ook bij recensies in het verleden.
De datums staan dan wel allemaal op het geboortedatum van Jeeebus.
Boobema: Ook als je het alleen voor de nieuwste films doet en niet met terugwerkende kracht?
Boobers: helaas is dat een vrij grote ingreep.
Boobema: of boobers moet de datum even bij de film vermelden.....
Yahhrrrrm: ja, ok. daar zit wel wat in. bijv "in 2008 wordt een remake gemaakt oid"
wellicht moeten dat soort dingen die een recensie op een gegeven moment gedateerd maken gewoon vermeden worden?
Boobema: Ik vind de datum wel relevant, omdat dat de tekst in sommige gevallen relativeert. Zeker wanneer er meerdere recensies bestaan. Maar ook in gevallen waarin ik bijv. naar een nog te maken vervolg verwijs. Met jouw voorstel ben ik het overigens ook eens.
Yahhrrrrm: is toch niet zo relevant. ik vind overigens wel dat degene die dezelfde film later toevoegt, onder de eerdere recensies dient te komen staan.
Boobema: en de datum toevoegen bij een recensie??
Boobers: Kijk, hoor je het eens van een ander!
Yahhrrrrm: lijkt me met dit forum in elk geval geen goed idee
Boobers: Ik ben er nog steeds tegen!
Boobema: Sowieso kan het in een andere lettergrootte en evt. een andere kleur (grijs bijv.) waardoor het wat meer in de achtergrond staat. Het is gewoon handig om het overzicht te hebben. Nu staan er soms gesprekken door elkaar waar geen touw aan vast te knopen is, omdat de berichten met pauzes van een half jaar zijn gepost.
Boobers: 03-07-2009 21:10:11: Ik zeg het je, datum (en tijd) erbij staat rommelig hoor als dat bij ieder forumbericht geplaatst wordt
Boobytrap: Fikse verbetering inderdaad, hulde
Ik vind het Forum er zo ook beter uitzien, nodigt meer uit om deel te nemen
Yahhrrrrm: en aantal posts en forumrank... meh, hoeft van mij niet zo nodig. volgens mij hebben we allemaal al 100.000 posts. hmm... ga eens wat nuttigs doen! (ik heb het dus ook tegen mezelf)
ik ga maar eens wat sommetjes doen
Boobema: Ik vind dit zeker een verbetering! Complimenten!

Nu nog datum en tijd erbij!! Do it!!
Boobers: dat is mogelijk ja, via de laatste 100 posts...
Maar als ik hier in deze pagina het forum pleur, dan raakt de recensie als het ware vertroebeld met forumberichten.
Maar vertroebeling hoeft niet perse slecht te zijn: het kan ook leiden tot meer woord combinaties.
Stel iemand zegt concha op het forum en in de recensie staat tu madre, dan wordt de pagina wellicht gevonden op concha tu madre.
Maar de wordproximity is dan wel gewoon sleeegt.
Yahhrrrrm: idd beter! ik kan me overigens herinneren dat google een tijdje geleden ook naar het forum leidde.
Boobers: Zo dan! topper?
Ik kan ook het forum rechtstreeks in de pagina plaatsen, niet in een hokje. Dan wordt heel het forum opgenomen in Google.
Maar ik ben er niet over uit of dat nou een goed of juist een slecht idee is.
Boobema: Die google adwords kunnen toch ook rechts in beeld, onder de bioscoopagenda?
Yahhrrrrm: cool!
wellicht moet je het dan zo maken dat indien je op enkel een naam klikt bij de desbetreffende special terechtkomt. vb Regisseur: Abel Ferrara klik dan gewoon op abel ferrara en je komt bij hem terecht. dan hoef je ook niet tegen die butkop aan te kijken.
Boobers: Als wij het forum breder maken, dan vervallen onze gigantische google adwords opbrengsten! Ik kan al voor ongeveer 160 euro bier kopen! (filmboobavondje?)
Boobytrap: Dat klopt, `onder de posters` heeft mijn voorkeur, daar valt immers telkens `een gat`. Anders lijkt me `tussen de recensie en het forum` wel een goede plaats.
Misschien zou het forum, net als hier, wat breder kunnen worden gemaakt, met de links daar in de breedte (naast elkaar) vlak boven.
Boobema: Volgens mij zijn er drie potentiele plekken:
1. Onder de filmposters.
2. Onder het forum.
3. Tussen de recensies en het forum.
Boobers: Dus wat is de conclusie? Specials moven tot onder het forum? (het bugforum werkt wel erg goed, overigens...)
Boobytrap: Waar ze nu staan, boven de tekst, staan ze in elk geval verkeerd. Helemaal onderaan, zoals hier al gesuggereerd, is dan nog stukken beter. Het is ook logischer: daar zoekt iemand links om verder te lezen
Yahhrrrrm: yep. kijk, je hebt nu bijv. bij the untouchables al specials van connery, drago en de niro. daar kunnnen nog vij costner, garcia, de palma etc, etc. op een gegeven moment is 3 specials inderdaad helemaal niet uitzonderlijk en in een dergelijke situatie neemt het teveel ruime op.
vooruitzien is regeren, nietwaar boobers? of kijk je het even aan tot volgende week, hehe
Boobema: Correct. Het aantal specials gaat echter flink toenemen. Ik voeg er elke week wel een paar toe namelijk en Yahhrrrm volgens mij ook.
Boobers: dat sloeg op de huidige situatie. Als er in de toekomst 100x meer specials zijn, dan zal het een andere situatie zijn en zal er wellicht actie ondernomen moeten worden (ik moet nu echt...)
Boobema: Waarom deze reactie nadat je eerst opmerkte: "Echter, het is uitzonderlijk dat er drie specials zijn bij een film. Meestal is het geen of eentje." ??
Boobers: wauw, heb je dat helemaal zelf kunnen bedenken?
Boobema: Omdat het aantal specials steeds groter wordt, zal het aantal per film ook gaan toenemen.
Boobers: Ik denk dat dat een beetje opgepropt staat, boobytrap.
Misschien zouden ze wel onderaan geplaatst moeten worden, dus onder dit forum. Nu zijn ze misschien iets te prominent aanwezig. Onderaan is ook de plek waar men kijkt als men verder wil kijken. Echter, het is uitzonderlijk dat er drie specials zijn bij een film. Meestal is het geen of eentje.
Boobema: Volgens mij moet dat wel uitvoerbaar zijn hoor. Bovendien is het wat we willen met de specials: Ervoor zorgen dat lezer de andere bijbehorende recensies zien. Feitelijk hoeft er bij klikken op een naam van een acteur of regisseur alleen gekeken te worden of er een special met dezelfde naam bestaat en dan kan daarheen doorgelinkt worden.

Desalniettemin vind ik het (vooralsnog) nog steeds leuk als de specials ook vermeld blijven bij de recensies.
Boobytrap: Het is wellicht technisch moeilijk uitvoerbaar, maar die `specials koppen` zouden (misschien) beter aan de linkerkant, onder de posters passen. Wie weet valt het tegen als je uitprobeert. Anders zou de naam beter onder het hoofd kunnen staan, en de diverse special koppen naast elkaar (minder scroll-ruimte)
Yahhrrrrm: @boobers, ik weet niet of het wenselijk is dat je langs alle `Specials die ermee te maken hebben` moet scrollen. vooral als het er meer dan 1 zijn neemt het veel ruimte in beslag. kun je het niet zo fixen dat een naam waarvan er een special is gewoon linkt naar die specifieke special als je op die naam klikt? straks heb je bij The untouchables bijvoorbeeld eerst een stuk of 10 specials waar je langs moet.