Boobema: ik heb het boek ooit gelezen, dus dat scheelde voor mij!
Boobers: bij het orgineel zit je ook zo van "huh, waarom gaan ze nou dood? Is deh nou nie leip eej?"
Boobema: Zelfs dat vind ik niet goed overgenomen, omdat het de kijker niet wordt duidelijk gemaakt dat het zo in elkaar zit. Je moet nu al kennis hebben van WoW om dat deel van de film te kunnen snappen. De meeste kijkers zullen zoiets hebben gehad van joaaaaahhhh, zemdaimnep.
Boobers: (ziijn, geavAnceerd, tob) Het originele aan WoW was juist dat de mensheid totaal machteloos stond en net aan annihilatie konden ontsnappen dankzij aardse virussen waar de aliens niet tegen konden. Dus dat is een van de weinig dingen die Speelberg wel goed heeft overgenomen
Boobers: Spielberg gaat met de tijd zekers wel achteruit... vooral wat betreft orginaliteit. Dit concept heeft ie ook moeten rip-offen
Keon: Dat was zoiezo al te verwachten zodra Spielberg het project met zijn vieze vingertjes aanraakte en verdoezelde. Die gast heeft een te hoge pet van zichzelf op, hij is een gore, achterbakse filmmaker die zijn beste tijd heeft gehad en gewoon moet stoppen voordat nostalgie omslaat in pure, bittere agressie. De volgende keer mag Peter Jackson het nog eens proberen.
Boobers: filmtechnisch is ie wel aardig (met name het 1e deel): beter dan hot chick in ieder geval. Alleen hij vernaggelt zo gruwelijk het orginele concept. Net als de remake van planet of the apes, zeg maar.
Keon: "Ze wordt vergeleken met Drew Barrymore in haar jonge jaren, maar ik mag hopen dat ook Fanning op haar twaalfde ten onder zal gaan aan overmatig drugsgebruik." Hahahahahaha, die was me nog niet opgevallen. Netjes verwoord, huzzah!
Boobema: Van the Hot Chick zal ik de eerste zijn die toegeeft dat het een slechte film is. Echter, het feit dat er in de film wel een groot aantal goede grappen zit zorgt ervoor dat ik hem met een voldoende beoordeel. De vermaakfactor is namelijk wel een 6 waard. Puur filmtechnisch zou het natuurlijk eerder een 3 moeten zijn. Voor War of the Worlds geldt dat deze zowel filmtechnisch als qua vermaak ook maar nauwelijks iets weet te bieden. Daarom is dit Spielberg-gedrocht gewoon enorm slecht.
Keon: He shoots! He scores!
Boobers: tja, jij geeft hot chick een voldoende!
Boobema: Kijk jij snapt tenminste ook hoe zaken in elkaar steken. Wanneer komt Boobers daar ook een keer achter?? Deze film is gewoonweg KUT!
Keon: Ik hou het wel gewoon bij de muzikale versie, deze hoef ik niet eens te zien. Tom frickin` Cruise en Stevie overthetop Spielberg mogen van mijn part gedoemd worden tot een eeuwigheid kruislings aftrekken in het vagevuur voor het verneuken van dit concept.
Boobema: Maar dit is geen sequel, maar een losstaande film. Dus die kun je niet volledig beoordelen op basis van zijn voorganger.
Boobbert: Jij moet je cijfers wel vaker naar beneden toe bijstellen.
Boobers: wat wel zo is, is dat deze film het orginele concept vernaggelt. Net als matrix 2 en 3 hun oorsprong vernaggelt. Om die reden zou mijn punt wel tot een 5 of 4 verlaagd moeten worden.
Boobema: Maar een 6 voor deze ellende is echt veel te hoog. Hoe dan ook kan dit geen voldoende krijgen, daarvoor is het echt te slecht en biedt het wat mij betreft ook absoluut niet voldoende vermaak. Het feit dat Tom`s auto wel rijdt is te verklaren, hij gaat immers nog langs bij een maatje van hem die monteur is.
Boobers: Je hebt gelijk dat de film het orginele concept vernaggelt! En de dingen die je opnoemt, kloppen idd niet. Ik vond wel de effecten van het 1e deel van de film erg cool: later worden ze erg standaard.
Dexter: Omdat ik het hoorspel ken was ik erg nieuwsgierig naar de uitwerking van dit thema van de de film. Spijt met alle haren van hoofd en zonde van mijn geld. Dit is werkelijk de aller slechtste sf ooit gezien. Spielberg kennende had hij van dit onderwerp, met de gegevens van het boek van Welles en de muzikale hoorspel van Jeff Wayne (en het echte hoorspel nog niet eens buiten beschouwing gelaten) hier een prachtige film van kunnen maken. Tom Cruise moest hierin de semi-profesionele held uithangen maar is in deze aktie totaal buitenschot gebleven. Vanaf het begin merk je dat er vele aspecten niet kloppen. Zoals het uitvallen van apparatuur door de elektromagnetische storing blijkt er toch bijvoorbeeld iemand video opnames te kunnen maken van het gebeuren. En zo ook bij het vluchten van Tom en zijn twee kinderen blijkt zijn auto de enigste te zijn die blijkt te kunnen rijden terwijl iedereen langs de kant van de weg staat. Scenes die spannend moet lijken blijken slechts alleen een opvulling van de de film moeten zijn. Zonde, want met een beetje fantasie en een betere studie van het echte verhaal, hetzij aangepast in deze tijd had bijvoorbeeld met de bestrijding van de aliens een mooi verhaal neergezet kunnen worden. Onderbouw dit met goede instrumentale muziek en het had een prachtige film kunnen zijn. Samengevat: met een mooie titel is hier op een regenachtig zondagmiddag met een aantal special effects en wat studio opnamens een slechte B-film in elkaar gezet. Als je hem dan toch wil zien wacht dan op de dvd.
Boobers: Inderdaad zeg, in plaats van alsmaar zeiken. Zeikerd.
Yahhrrrrm: hey Boobbert, voeg eens wat toe
Boobbert: HJBM. Laat je nog maar eens masseren door 5 chikkerts!
Boobers: Boobbert: friendliest dude on the forum everrrrr.
Boobbert: Ja als Boobers iets top vind, dan weet je wel hoe laat het is.Rotzweed. Dat die in een Tsunami terechtkomt!
Yahhrrrrm: was ook weinig makkelijk te voorspellen
Boobbert: Klopte mijn stelling slecht? Eh no.
Yahhrrrrm: pff, dan is dat bij elke film zo. groot scherm en het geluid hard maakt een film nog niet goed
Boobers: de effecten zijn vrij goed in deze film hoor... vooral in het eerste deel. Maar daarvoor moet je m in de bioscoop zien: dan maakt de gehele film sowieso veel meer indruk.
Boobema: topfilm!!
Yahhrrrrm: om dat soort redenen heb ik nog nooit een film gekeken. Vanavond is trouwens Hearts in Atlantis op BBC, gebaseerd op een Stephen King verhaal
Boobema: Je zou hem wel moeten kijken om in ieder geval over mee te kunnen praten hoe slecht ie is!
Yahhrrrrm: Toen ik die cleane fx zag wist ik al hoe laat het was. Daar komt bij dat ik nooit kapot geweest ben van Spielbergs stijl. Nee, deze hoef ik niet te zien...
Boobema: Ik had nog wel wat vermaak verwacht, maar zelfs dat wordt nauwelijks geboden.
Yahhrrrrm: wat had je dan verwacht?
Boobema: Deze film is echt enorm slecht... heb hem net zitten kijken en me 2 uur lang zitten ergeren aan voornamelijk de gruwelijke voorspelbaarheid, de toevalligheden in de film en aan Tom Cruise. Zeker een dikke onvoldoende!!
Boobers: Jij zal m zeker geen voldoende geven Boobbert, want nu ben je er zo op ingesteld om het niet te doen om mij te irriberen.
Boobema: speKtakel
Boobema: Ik heb hem gedownload.... zal hem binnenkort eens kijken dan.
Boobbert: Wedden dat Boobers de enige boob is die dit gedrocht een voldoende geeft?
Boobema: Hij doet het wel in de recensie van de oude film, maar ook hier mag het zeker nog een keer aangekaart worden!
Yahhrrrrm: vrij slecht dat ie daar geen melding van maakt, Boobers heeft zeker nooit van HG Wells gehoord
Boobema: Maar laat de krediet hier liever ter ere komen aan H.G. Wells en niet aan de film uit 1953. Het boek is toch zo`n 55 jaar ouder!!
Yahhrrrrm: waarom moet dat 2005 erbij? dat staat er al