Yahhrrrrm: je zou inderdaad er een portal van kunnen maken binnen filmboob. dan geef je mensen nog meer zoekgemak, maar dat is nog meer werk. niet zozeer om te maken, maar om te onderhouden. tenzij boobers hem net zomaakt als sommige elementen van filmboob, bijvoorbeeld ipv e tien laatste films, dat die portal frobtpage de tien laatste nederlandse films heeft. etc. met worst records everrr, alleen dan geldend voor nederland.
Boobema: klinkt als een goed idee. wil je daar dan ook aparte tekst aan toevoegen, of puur het overzicht hebben?
Yahhrrrrm: wat ik simpel gezegd bedoel is, dat alse bijv. spaghettiwesterns zoekt, je gewoon western en italië `aanvinkt` en hoppa, ze verschijnen. dit zou dan eventueel een aparte page kunnen hebben, een kant en klare link naar die zoekterm, zeg maar. het genresysteem van boobers is best goed. dat is iets wat je handmatig invoert als recensent. dat zou ook heel makkelijk kunenn= met acteurs, of landen. maw je creëert een `genre` Robert De Niro of `Sergio Leone`. die zet je uiteraard niet bij genre, maar bij de resp. Onder andere met: ` en `Regisseur:` indien je er vervolgesn op klikt, krijg je een net overzicht, met hoezen van de films van die persoon, én alleen de films van die persoon. hij zoekt dan immers niet meer fuzzy, wan technisch gezien zoekt hij neit meer. de content is dan wel afhanklijk van de input van de editors, wij dus. ik zeg niet dat het wenselijk is om voor elke acteur een categorie te maken (dat is ook erg veel werk), maar bepaalde acteurs `verdienen` dat, puur op basis van de hoeveelheid `entries` op filmboob.
Boobema: Dit voorstel klinkt inderdaad goed, hoewel ik de uitleg enigszins vaag vindt, maar dat komt omdat zoiets in getypte tekst uitleggen erg ingewikkeld is. Landenprofielen lijkt me sowieso erg interessant, dat kan ook gecombineerd worden met de extra info (land en taal).
Yahhrrrrm: ik vind het erg gemakkelijk om elk nieuw idee neer te maaien, maar kan me wel enigszins vinden in de kritiek erop. ik heb er ook een, simpele, oplossing voor. indien je op meerdere parameters zou kunnen zoeken, dan is namelijk het hele `probleem` opgelost. maw, alle spaghettiwesterns belanden weer in de categorie western EN er wordt een categorie (dus niet een genre) in bijvoorbeeld wikipedia-stijl aangemaakt van het land italië. hierdoor kun je dus wél zoeken op italiaanse westerns (spaghettiwesterns dus) zonder dat spaghettiwestern een afzonderlijk genre wordt. maw, iedereen tevreden. ik wil die categorie best zelf beheren en italiaanse titels handmatig toevoegen aan de categorie. maar dan zou boobers even in de wysiwyg editor een mogelijkhied moeten opnemen voor het maken van categorieën. ik ga me steeds meer toespitsen op italiaanse films, er zitten ook meer giallo`s en italiaanse misdaadfilms aan te komen. dus: een italiaanse sectie is zinvol. dit geldt ook voor bijvoorbeeld een nederlandse sectie. het s echt geen bullshit als ik zeg, dat je bezoekers daarmee een plezier doet. boobema voegt enorm veel nederlandse films toe, zoals ik dat met italiaanse doe. waarom zou je daarmee niets doen? hierdoor kun je je als recensiesite juist onderscheiden. en geef toe, DAT voorstel (dus in die opzet) dient wel degelijk het gemak. resumerend: lanencategorieën toevoegen, die al dan niet handmatg worden beheerd. zoveel films heeft filmboob niet, dus zelfs handmatig moet dat kunnen. gezien ik het zelf heb voorgesteld wil ik daar best een paar middagen aan besteden. ik stel voor om met itali"en nederland te beginnen.
Boobbert: Boobema is gister zeker vroeg naar bed gegaan, hij is zo scherp vandaag.
Boobema: Kun je het dan niet beter enkel Spaghetti noemen en van het genre Western/Spaghetti maken? Dan blijft in ieder geval het hoofdgenre intact. Datzelfde doen we nu feitelijk voor komedies ook.
Yahhrrrrm: ik wil eurowestern wel weg doen, maar spaghettiwestern niet.
Boobers: ik heb gebruiksvriendelijkheid hoog in het vaandel staan. Dit forumpje is in elkaar geflanst, maar werkt iig. Jou genreuitbreiding is gewoon but. Iedereen is het daarover eens.
Boobema: drie westerngenres is gebruiksvriendelijk
Yahhrrrrm: omdat jij een voorstander bent van gebruiksvijandigheid, zoals dit forum
Boobers: ik ben er ook voorstander van dat het opzout
Boobema: ik zal ook nederdrama, nederkomedie en nederscifi als genres aanmaken
Boobbert: ja, gewoon slecht
Boobema: Ik vind het sowieso een beetje onzinnig dat er nu drie western-genres zijn
Boobers: nieuwe genres worden niet in statistieken en shit meegenomen omdat dat kut geprogrammeerd is. Ik ben geen voorstander van dit genre. Iemand gaat genre westerns bekijken en krijgt dan geen eurowesterns te zien
Boobema: ik vraag me af of mensen heel bekend zijn met de nieuwe genres. misschien is het een idee om ergens op de site een info-pagina te maken, waarin alle genres worden uitgelegd.
Yahhrrrrm: het duidt de films beter en is dus veel gebruiksvriendelijker. bovendien kun je in die nieuwe genres nog een teringzooi aan titels verwachten van mij.
Boobema: flink bezig met nieuwe genres "bedenken" zie ik
Boobbert: Misschien geinig om een keer met Boobema te doen, maar die is op vakantie.
Boobbert: Niet bepaald. Jij wel?
Boobbert: Albeeeeeeeeeeeeeeeeeert, Kabouter P.
Boobbert: Paul de L., Gerard J., Jos B., Boris D., Joop B., Boudewijn B., Peter Jan R., Henny H., Jochem van G., Gert, etc.
Yahhrrrrm: Robin van P, Fons S, Patrick K...
Boobbert: Het mooie van een slot is dat om hem te openen je een gaatje moet vullen. Daar houdt die viezerik wel van.Gaston S. trouwens ook.
Yahhrrrrm: nee ok, goed gaat te ver idd, maar zkere geinig. vooral stallone, hehe
Boobbert: Bordello ligt nu bij D, ga ik een keer kijken DR2000 al gezien wel geinig, maar niet goed.
Yahhrrrrm: hij is wel fan van KINDERslotjes, 800b neem ik mee. Bordello of Blood al gekeken? Death Race2000 ligt bij Boobema, ook geinig
Boobbert: Kun je 800 bullets trouwens ook meenemen, D wil die zien.
Boobbert: Ja hij komt ook uit zo`n vrij land.
Yahhrrrrm: maak ik van sincity meteen 5 half
Yahhrrrrm: Boobers moet die halven maar eens toevoegen. Mij lukte het niet, omdat die Zweed allerlei slotjes heeft ingebouwd
Boobbert: Als ik halven mocht geven, een 6.5.
Yahhrrrrm: wat geef je deze dan? mij viel die toch wat tegen, Perdita Durango en El Dia.. zijn beter
Boobbert: Ja daar heb ik niet altijd tijd voor als ik ergens ben waar internet is.
Yahhrrrrm: Kijkt ie allemaal films, recenseert ie ze niet
Boobbert: Ik weet niet zeker of ik uit de losse pols nu een nuttige recensie van 800 bullets kan maken. Waarschijnlijk wel, maar dan moet ik wel even nadenken. De laatste tijd zoveel films gezien.
Yahhrrrrm: Waar is jouw recensie? Ben benieuwd
Boobbert: Ja daar heb je gelijk in, maar het gebeurt wel. In die zin dus geen foutieve info.
Yahhrrrrm: "Als een amusementspark wordt gesloopt verzetten de werknemers zich met grof geweld" - dit gebeurt pas na 80 minuten. 800 Balas gaat slechts over een oude mislukte kerel, die inderdaad in die situatie belandt, maar dat is niet de hoofdmoot
Boobbert: Welke korte beschrijving?
Yahhrrrrm: Die korte beschrijving van Boobema klopt voor geen meter