Boobema: Ben benieuwd. Is een film met (voor mij i.i.g.) een hoop memorabele scenes!
Boobytrap: Ik ben Amsterdamned aan het bekijken. Die komt er dus aan
Boobytrap: Goed, maar ik bedoelde het eigenlijk zo: in dit geval maakt het niet uit (film is dystopisch + pa), maar er zijn films die niet in beide categorie├źn vallen, bijvoorbeeld 1984: is wel dystopisch, maar niet pa.
Boobema: Oke, dan kun je zelf alle genoemde films in post-apocalyps zetten en maak ik dystopie niet aan.
Boobytrap: Waarschijnlijk verkeerde plaats. Post apocalyps en dystopie is inderdaad niet het zelfde (een dystopie is ook mogelijk zonder apocalyps), maar in dit verband maakt het niet veel uit.
Yahhrrrrm: Mja, splitting hairs. Een beetje hetzelfde als peplum VS sword & sandal
Boobema: Ik heb zijn filmografie nog eens bekeken en constateer dat je gelijk hebt. Flodder vind ik inderdaad een erg geinige film (jeugdsentiment speelt een grote rol) en dat geldt ook voor Amsterdamned. Die laatste ontbreekt trouwens nog op de site. Wie o wie gaat hem doen?
Boobytrap: Tja, jij houdt niet van Maas, heb ik de indruk (behalve dan van Flodder, dat mij weer niet veel zegt). Er zijn natuurlijk betere regisseurs, maar ik zie `m als een soort Nederlandse Carpenter: het is flut wat hij produceert, maar zo nu dan is het aangename flut. Ik mag `m eigenlijk wel.
Boobema: Deze film heeft een bepaald sfeertje dat me totaal niet kon bekoren. Maas probeert hier een soort absurditeit te gebruiken die je ook ziet in de films van Wes Anderson. Gecombineerd met het vreselijke (over)acteerwerk heb ik deze na vijftien minuten uitgezet
Boobytrap: Beiden hebben ook wel een goeie kop voor westerns. Schuurmans misschien iets meer een gezicht voor een schurk. Atsma kan behoorlijk strak kijken, dat is meer iets voor de held. Ik weet niet of Maas iets heeft met het genre. Bokma zou eventueel ook een Ferguson-rol kunnen spelen, een lekker valse bankier of zo.
Yahhrrrrm: atsma kan paardrijden, da`s wel een plus. daan schuurmans overigens ook, die ijkt me ook wel goed als bad guy.
Boobytrap: Lijkt me ook. Pierre Bokma zou ook een goeie westernschurk à la Kinski zijn. Atsma zie ik ook wel een westernheld (of antiheld) spelen.
Yahhrrrrm: dick maas zou wel een aardige western draaien, lijkt me. ik denk zelfs dat hij, in nederland, een van de meest geschikte regisseurs voor het genre zou zijn.