Yahhrrrrm: haha, grappig dat je het naar boven haalt. ik heb het ook maar even teruggelezen. er valt véél meer van dit soort offtopic ggeklets te vinden op filmboob. inhoudelijk is het meestal niet best, maar vermakleijk is het vaak wel.
scherpschutter: Leuk om die discussie hier te lezen. Ik ben eigenlijk filosoof van opleiding en heb een post-doc jaar aan de Sorbonne afgewerkt. Hoewel ik dacht dat ik behoorlijk Frans sprak, begreep ik aanvankelijk nauwelijks wat er gezegd werd. Deleuze, Derrida, Foucoult, Lyotard, Baudrillard, Lacan en de vertaalde Frankfurter Schule klinken in het Frans namelijk nog veel indrukwekkender dan in het Nederlands (of Engels/Duits). Toen ik het begon te begrijpen, besefte ik al snel dat de achterliggende ideeën eigenlijk helemaal niet zo moeilijk waren. Het leuke is dat deze mensen altijd het einde aankondigen van iets (de literatuur, het rationele denken etc.) of willen aantonen dat iets niet bestaat (de waarheid, de werkelijkheid etc.) De socioloog die Yarm vermeldt ken ik niet, maar er is weinig veranderd in de loop der jaren, zo heb ik de indruk (die ideeën over communicatie komen trouwens vrijwel letterlijk uit Baudrillard, de man die beweerde dat de Golfoorlog niet had plaatsgevonden). Maar zoals gezegd: leuk om te lezen allemaal. Nostalgie!
Boobers: Moet je gelijk een spaanse kraag nemen... waarschijnlijk eine töpfer in combinatie met je prostaat
The President: Ja, voor wat Spaanse vliegen. Schijnen goed te werken.
Yahhrrrrm: Ga je naar een Spaanse dokter?
The President: Die prostaat lult nog steeds niet echt goed. Worst snikkel ever!
Yahhrrrrm: Maar hoe zit het nu met de prostaat? (klinkt als de aanhef van een gesprek tussen ouwe lullen)
The President: Ja dat klopt. Ik kan er over meepraten. Niet zuipen niet blowen en niet, ja dat weet je wel, de secondes vliegen zo natuurlijk niet echt voorbij.
Yahhrrrrm: Hehehe. Time flies when you´re having fun.
The President: Iemands lakens, die te drogen hangen, onderkotsen is natuurlijk ook top, maar misschien meer iets voor Vomitorium. Haring met slagroom en uitjes!
Yahhrrrrm: En er moet gepist worden vanaf het balkon, wat dan op die arme christenhond (Christen?) neer regent.
The President: Er moeten dan ook nog wat televisies het raam uit worden gegooid.
Yahhrrrrm: We verzinnen hier gewoon ter plekke een script met als basis die weirdo´s van 106. Barry gaat dan helemaal flippen als die hoer hem een geslachtsziekte geeft. Dan ramt ie zijn vierkant hoofd in haar reet. vd Boogaert loopt zich erbij af te rukken met in de andere hand een fles bier. En Bastiaan Witte maar bidden tot Balkenende omdat Nederland naar de klote gaat.
The President: Een vies goor door typetjesalsroboudkerk gelikte kutprosti. Daar houden ze allemaal wel van.
The President: Barry is dan waarschijnlijk zijn enige klant. Alhoewel Bastiaan en die oude gast er misschien ook wel iets in zien.
Yahhrrrrm: Ik zie hem al rond lopen in een door PETA bespoten bontjas en een aureool van vliegen boven zijn kop, een beetje zijn tandeloze bitch te promoten.
The President: Helaas wordt het dan geen komedie, maar een biografie. Na ja, het verhaal blijft natuurlijk goed (en slecht en lelijk).
Yahhrrrrm: Whahaha, die verlepte teef was echt lachen. Inderdaad wel iets voor Jesse. Dan een beetje de pimp uithangen met alleen maar dat ene gedrocht in zijn hoerenstal. Duppies bij mekaar schrapen voor een shot. (hier zit wel een goede zwarte comedy in, denk ik).
The President: Nou Krooswijk kan natuurlijk ook. Heb je zijn vriendin een paar dagen terug trouwens nog gezien. Bij netwerk.
Yahhrrrrm: Spangen. Lekker chillen met de net zo pretentieuze Hugo Borst en flink wat snuiven op het Kasteel.
The President: Volgens mij zit die vent ergens in Rotterdam. In de Cokegoot of zoiets.
Yahhrrrrm: Was Neerlandicus Jesse maar in de buurt, die kon hier vast wel duidelijkheid over scheppen.
The President: Supporter schrijf je toch ook niet met een hoofdletter(behalve aan het begin van een zin).
Yahhrrrrm: Het zal me aan mijn reet roesten hoe je Joden spelt, maar volgens mij is Limburgers zelfs met een hoofdletter, dus mogen die Joden er ook wel een wat mij betreft.
The President: Ten eerste vroeg ik naar o.a. jouw mening dat je Joden tegenwoordig met een hoofdletter schrijft en ten tweede moet je als je iets suggereert ook de juiste sfeer creeren, vandaar die puntje. Daarbij zit die Donnert ons uiteraard op te sporen, maar ja er zit ook al afluisterapparatuur in mijn huis, dus dat is geen reden om J.... te schrijven.
Yahhrrrrm: Wat zit je jezelf nu te censureren, man? Viel me ook al op bij Schindler´s List. Dacht eerst dat je te lam was om de rest van het woord in te typen. Of ben je echt bang voor Adolf Donner en de AIVD gestapo?
The President: Nou zullen we het dan ook maar over J.... hebben, dat maakt nu ook niet meer uit. Wat vinden jullie er trouwens van dat je J.... tegenwoordig met een hoofdletter moet schrijven?
Yahhrrrrm: Hitler Hitler Hitler Hitler Hitler Hitler Hitler Hitler Hitler Hitler Hitler Hitler Hitler Hitler Hitler Hitler Hitler Hitler Hitler Hitler Hitler Hitler Hitler Hitler Hitler Hitler Hitler Hitler
The President: Wat slecht. Worst in de gaten gehouden site ever!
Boobema: En Hitler komt ook nog voor in de besprekingen van Vomitorium en Eurotrip.... waarschijnlijk worden we dus superveel in de gaten gehouden!!
The President: Hee, nu je het woord Hitler hier hebt opgeschreven, kunnen we onze mening niet meer geven, aangezien we nu in de gaten zullen worden gehouden. Yahhrrrr.
Boobema: Het boek dat bij ons gebruikt moest worden was: Risk: a sociological theory (Soziologie des Risikos), 1991.
Yahhrrrrm: Hij zegt dat een maatschappij niet uit mensen bestaat, maar uit communicatie tussen mensen. Communicatie wordt slechts mogelijk gemaakt door communicatie zelf. De informatie die we tot ons krijgen komt voor een overgroot gedeelte van massamedia, die niet aan waarheidsvinding doen. Oftewel, er bestaat geen werkelijkheid. Film is ook een massamedium, vandaar de quote. Zo moeilijk is dit toch ook weer niet? Wat Luhmann zegt impliceerde Hitler in feite ook al in Mein Kampf, over propaganda.
Boobema: Ik heb Luhmann ooit bij een cursus gehad, maar ik snapte er geen hout van. Net als zo ongeveer de rest van de klas trouwens.
Yahhrrrrm: Ehmm , en Luhmanns Die Realität der Massenmedien dan?
Boobema: Post-modernisme in de kunst is duidelijk een ander iets dan post-modernisme in de sociologie, die zich voornamelijk bezig houdt met het denken over de (sociologische) wetenschap en de zin en onzin hiervan.
Yahhrrrrm: "Ich glaube nicht, daß Wahrheit das zentrale Moment der Medien sein kann." (Luhmann, DS, 1996)
copycat: Het boek Filosofie en Film: Vivre la différence: Deleuze en de cinematografische moderniteit van Joost Raessens, geeft een duidelijk overzicht wat het verschil is tussen het moderne denken en het postmoderne denken, volgens verschillende filosofen. Raessens stelt de volgende 5 basisstellingen voor het postmodernisme, naar aanleiding van drie esthetische theorieën binnen de Frankfurterschule (Benjamin, Adorno en Habermas), centraal: Kunst in het algemeen; geïntegreerde kunst; eclecticisme in de kunst; kunstenaar als bricoleur, schizofrenie in de kunst. Raessens legt de stellingen vervolgens op deze manier uit: Met kunst in het algemeen wordt bedoeld dat er géén duidelijke grens ligt tussen kunst en niet-kunst en ‘hoge’ (superieure)kunst en ‘lage’ (cultuurindustrie) kunst. Geïntegreerde kunst, dat wil zeggen dat kunst geïntegreerd moet zijn in de alledaagse praktijk. Met eclecticisme in de kunst, een term die al eerder in dit onderzoek is genoemd, wordt bedoeld dat kunst zich kenmerkt door een bewuste vermenging van zowel historische stijlen binnen een kunstdiscipline als stijlkenmerken van verschillende kunstdisciplines, waarvan crossing border-kunst een voorbeeld is. De kunstenaar als bricoleur of knutselaar is het idee dat de kunstenaar verschillende vormen van kunst herneemt in zijn eigen kunstwerk. Bestaande elementen worden gecombineerd, verwerkt of geciteerd. Als laatste van de basisstellingen wordt de schizofrenie in de kunst genoemd, dit houdt in dat de beschrijving van een klinisch-schizofrene ervaring kan verhelderen wat er gebeurt in postmoderne kunst. Dit gaat gepaard met een afname van emoties en fragmentering, aldus Raessens. (2001, 75-83) [Href: Reynaert, 2002]
Boobema: Hoe dat zo?
copycat: lijkt wel of bijna niemand het echt leuk vindt om een recensie te schrijven...
Boobema: Most incomprehensible post-modernist / sociologist everrr....
Boobema: Mijn fout..... Niklas Luhmann inderdaad.
Yahhrrrrm: Niklas Luhmann?
copycat: bedoel je trouwens echt Luhman en niet toevallig LuhRman? (anders ken ik hem idd niet)
copycat: weinig postmodern in starwars noch Terminator, Moilin Rouge overigens wel ;-) zal ik mijn EIGEN onderzoek hiet posten?
Boobema: Maar dan kunnen we je post-moderne analyses toch gewoon op dit forum verwachten of niet?? Ooit al iets van Inglehart, Gellner of Luhman gelezen trouwens??
copycat: heb geen recht te adden, alleen te reageren. keep it that way
Yahhrrrrm: Mooi, dus kunnen we daar wel een recensie van verwachten, zeker?
copycat: ik ga vanavond naar (de voorpremiere van) Starwars III ook een leuke cyborg, die Lord Vader ;-)
Yahhrrrrm: Het wordt hooguit of een zwarte of een vrouw, een zwarte vrouw zie ik de komende 200 jaar toch echt niet gebeuren.
Boobema: maar arnie zal ongetwijfeld veel concurrentie krijgen van oprah
Yahhrrrrm: Ik dacht dat alleen Amerikanen president mochten worden. Anders heeft hij een grote kans. De minder charismatische acteur Reagan lukte het ook. T4 moet dan wel weer geregisserd worden door Cameron vind ik.
Boobers: ik vind dat arnie president van amerika moet worden, of T4 moet maken
Boobema: Da`s waar. Ben benieuwd of er nog een deel 4 gaat komen..... het einde van T3 leende zich daar wel voor.
Yahhrrrrm: Maar deel 3 is toch duidelijk de minste.
Boobema: T3 is goed te pruimen. Ik vond het ook wel oke om eindelijk weer eens naar een film met `echte` special effects te kunnen kijken, ipv al die computer-geanimeerde dingen.
copycat: Die robot uit T3 is wel te mooi als moordmachine...
Boobers: T3 vind ik geen dieptepunt, ik vind het een best goeie film! Lekkere harde actie, geen brein vereist. Hij kan voor zijn tijd zeker niet op tegen T1 en T2 die vernieuwd waren, maar T3 is een stuk beter dan de gemiddelde hollywood-crap.
copycat: T3 is zeker een dieptepunt, al vind ik T2 niet zo heel slecht. Misschien dat het verhaal minder sterk is dan T1, de specialeffects maken een boel goed. T2 is ook een doorbraak geweest op het gebied van Visual Effects. Pas jaren later, met de Matrix onstond er een nieuwe golf van special effects.
Boobers: heeeerlijk van die droge opmerkingen in actiefilms... in james bond zitten ook een paar zeer geinige (en mc.bain van the simpsons natuurlijk)
Yahhrrrrm: Arnie komt bij een politiebureau en vraagt naar Sarah Connor. De cop wimpelt hem af. Arnie spreekt zijn fameuze one-liner uit en gaat weg, om even later een auto door de muur te rijden en de cop te verpletteren.
Boobema: Is die opmerking niet uit het tweede deel?? Volgens mij zegt Arnie zo ongeveer 10 woorden in deze hele film.
Boobers: gaat ie `i`ll be back` ook zeggen als zijn ambtstermijn is afgelopen?