Boobytrap: Ik bekijk `m wel een keer
Boobema: Er heeft hier dus wel ooit een recensie gestaan, maar dat was het broddelwerk van CopyCat, volgens mij op het forum terug te lezen. Na het achterhalen van haar plagiaat is de recensie per ommegaande verwijderd. De discussie blijft echter vermakelijk en de recensie zal dus ook blijven staan. Vraag is nu wie deze film ooit nog wil gaan bekijken en alsnog toevoegen.......
Yahhrrrrm: die info staat hier wel ergens op dit forum volgens mij. de enige reden dat ie er nog op staat is het forum met zijn vermakelijke berichten over en weer. cronenberg heeft een aantal aardige films gemaakt, die in elk geval origineel zijn. dead ringers en naked lunch ontstijgen toch zeker de middelmaat. the fly is, mede door goldblum, ook de moeite waard. rabid, een vroege van hem, vind ik ook aardig. zijn recente werk maakt mij niet echt benieuwd.
Boobytrap: Hoe lang staat deze `recensie` eigenlijk al leeg? Dat is natuurlijk het nadeel van het opladen van de titel : het geeft je het gevoel dat de recensie er eigenlijk al opstaat, alleen nog even moet worden `ingevuld`. En van uitstel komt nou eenmaal afstel. Ik heb de film nooit gezien. Ik hou niet zo van Cronenberg, moet ik zeggen.
Yahhrrrrm: euh... copycat?
Boobema: wie gaat hem doen?
Yahhrrrrm: recension, hehe
Yahhrrrrm: duplex. heeeel goed. ook heel veel zin om toe te voegen
Boobers: ik heb er ook weinig zin in moet ik zeggen... dan maar een film met ben stiller (wanneer komen mijn beamerlampen nou?)
Yahhrrrrm: je mag de vhs van me hebben. die film probeer ik voorlopig niet meer.
Boobers: Vanavond! Zaterdag 26 Augustus van 23:15-00:50 op Canvas
Boobers: dan vind je feelgoodmovie crash ook niet al te best
Yahhrrrrm: dan pass ik hem wel aan jou, want ik vond het allemaal wat te hoogdravende kost waartoe ik me maar moeilijk toe kon zetten om te kijken. die ethische vraagstukken in films beginnen me namelijk steeds meer te irriteren.
Boobers: nu is het sowieso de moeite waard om de film te kijken omdat er dan een geinige discussie komt!
Yahhrrrrm: ik zat laatst het eerste half uur te kijken, maar toen had ik er geen zin meer in. op een of andere manier beviel het me op dat moment niet en ben ik overgeschakeld op iets stompzinnigers. sindsdien heb ik geen poging meer ondernomen, maar zal dat ooit nog wel eens doen.
indira: waar blijft nou toch die recensie
Boobema: wel mooie plaatjes inmiddels!
Yahhrrrrm: moet hem nog kijken
indira: ik dacht dat de recensie er inmiddels wel zou zijn
Yahhrrrrm: Hij zit er aan te komen... heb hem zojuist aangeschaft
Boobbert: Copycat, do it, do it.
Yahhrrrrm: snelzoeker, idee voor filmboob?
Boobers: als ik m had zou ik m wel recenseren...
Yahhrrrrm: wie gaat deze film eens toevoegen?
Yahhrrrrm: staat er tenminste iets
Boobers: teneinde...?
Yahhrrrrm: zo dan
copycat: Ik snap Takashi niet...
Yahhrrrrm: @cc, dezelfde regisseur Miike Takashi, topper!
Yahhrrrrm: Starbucks, ook lekker
copycat: Fudoh... klinkt niet erg Hollywood... Ik Japansefilms wordt alles vermoord en hoe... Ik zag Ichi the Killer, christ ik kon 3 dagen niet eten...
Boobema: We kunnen dan natuurlijk StarGate er ook nog even ingooien. Een film die in ieder geval vol zit met mythologische verwijzingen. De serie vind ik wat minder en eerder fascistisch.
Yahhrrrrm: In Fudoh van Takashi worden trouwens ook wat kids vermoord, ook erg Hollywood moet ik zeggen.
Yahhrrrrm: Henry, hehehe. Waren die yanks erg over te spreken dat hij ermee weg kwam
copycat: Ik als diehard SW-fan ga toch zeggen dat de onderwerpen en thematieken uit ST een stuk interessanter zijn dan uit SW. SW is meer een sprookje. Ik begrijp niet waarom ze altijd met elkaar vergeleken worden. Enige wat zij met elkaar gemeen hebben is het woordje STAR...
copycat: SWIII duister? Ja best wel. Voor het eerst zie ik in een Hollywood-blockbuster dat een villain kinderen vermoord. Anakin slacht weliswaar alle Padawaans af, deze kinderen zijn in de leeftijd 6 tot 10 jaar. Het idee is gruwelijk en ik herinner me geen ander Hollywoodfilm waarin dit gebeurt. Ik beland dan toch bij Henry, a portrait... en C`est arrivé... (en dat zijn zeker geen HWood-producties)
Yahhrrrrm: Liever Starhip Troopers dan Star Trek
Boobema: ST First Contact is ook wel de moeite waard. Nadeel vind ik dat de films feitelijk gewoon lange series zijn, zonder veel extra`s. En die series zijn vaak al niet echt geweldig.... SW wint het dik van ST!!
Yahhrrrrm: Revenge of the Shit is commercieel gezien natuurlijk een kraker, omdat deze de ´missing link´ is. Ik begrijp best dat SW veel fans heeft. Het is dan ook geinspireerd op werk van Kurosawa. StarWars wint het wat mij betreft wel van StarTrek, behalve Wrath of Khan. Die veegt de vloer aan met elke SW film. Zlefs ik als Trek hater vond hem redelijk.
Boobema: Revenge of the Sith schijnt een stuk duisterder te zijn dan alle eerdere SW-films. Ook de ledematen vliegen deze keer in het rond. En natuurlijk is die becoming-of geweldig om te zien. Evenals de opkomst van de Emperor en de slachtpartijen onder de Jedis. Damn, ik moet toch maar eens snel naar de bioscoop toe!!
copycat: auw Yarrhm... je bent idd geen fan merk ik. Ik geef toe dat de delen I, II en III minder goed zijn dan de drie delen uit de vorige eeuw, het klinkt misschien gek, maar als StarwarsFan - van het eerste uur (ik was als kind al Chewbacca-fan) accepteer je de fouten van Lucas. De Fans - waarin stiekem de wens schuilt ook een Jedi te zijn (tijdens de kinderjaren) - zijn blij met deel III de plot en de onthulling van het geheim van Darth Vader. Niet zo best... geef ik toe, maar George Lucas kan wel een paar potjes breken bij de echte fans. Het is weggegooid geld als je géén Starwars-fan bent.
Yahhrrrrm: Tsja, alleen door de ´becoming´ van Darth Moeder. Zwaar opgeklopt allemaal. Lucas beschrijft 3 als Titanic in space, nee daar zit ik op te wachten. En die acteur die de hoofdrol speelt kan dus echt niet acteren, he.
Boobema: Het is natuurlijk ook wel de algemene opinie dat Episode 1 en 2 niet de beste SW-films zijn. Ik vond ze ook zeker niet geweldig. SW 3 daarentegen schijnt wel een waardige afsluiter te zijn.
Yahhrrrrm: De eerste 3 zijn sowieso stukken beter inderdaad. Episode 2 kon ik niet eens uitkijken, wat een gruwel. Slecht geacteerd, enorm slechte dialogen en een soapplot, gewoon grote kutzooi.
Boobema: Ik vind Star Wars wel erg cool, Star Trek wat minder. Zeker de eerste drie SW-films zijn natuurlijk geniaal!! Maar ik wil ze eerst weer ff een keer zien voor ik ze ga recenseren, want het is wel erg lang geleden dat ik ze zag.
copycat: JAZEKER!! Bladerunner, goeie! Ik vind Gattaca ook leuk... het idee erachter vooral. (Ethische kwesties)
Yahhrrrrm: Scifi heeft natuurlijk meer aspecten dan StarWars. De verhalen van Philip K. Dick leveren meestal wel redelijke films op. Bijv. Blade Runner, Total Recall, Impostor, Paycheck.
copycat: ja zoiets dacht ik al ja... wel jammer hoor. Ik raak erg geinspireerd door sci-fi. die futuristische ideeën gebruik ik vaak voor mijn werk.
Yahhrrrrm: Ik ben niet echt een Star Wars en - Trek liefhebber. Alleen Wrath of Khan kon me wel bekoren. De andere boobs zijn er volgens mij ook niet kapot van.
1W@w.nl: ik ben trouwens een Sci-Fi liefhebber... komen er nog Startrek en Starwars inputs hier??
copycat: ik als echte copycat ben gevoelig voor het copiëren van je idee
Yahhrrrrm: Wellicht speelt dat onbewust mee, maar ik houd het op een esthetische keuze.
copycat: Yarrhm... ik vind jou wel cool. Je eigen trademark. Centreren... zet jij jezelf graag in het middelpunt? Of alleen datgene wat je te zeggen hebt
Yahhrrrrm: De Hart´s War discussie is nog slechter.
copycat: even de worst discussions everrr ophogen ... ZOOOO
Concha: Wel vreemd dat bij jouw het altijd de anderen zijn die janken. Hoe zou het toch komen dat iedereen altijd alleen over jou jankt? Met wie je omgaat wordt je ook besmet
Boobema: jankers, dat is wat jullie zijn!!
The President: Shaggen daar doe ik niet aan.
Yahhrrrrm: Kutzooi, mijn shag is bijna op. Ik ga maar eens wat activiteiten ontplooien. Spreek je later.
The President: Ja daar kan ik op nog meer gebieden erg goed over meepraten.
Yahhrrrrm: tsja, het is wel geinig, maar de lol verdwijnt vaak snel als je ergens veel moeite voor moet doen.
The President: Is dat de moeite waard dan?
Yahhrrrrm: Nog a-technischer dan ik, niet best. Je kan het ook overschrijven.
The President: Lukt mij dat goed? Nee, helaas niet.
Yahhrrrrm: Je selecteert het stukje tekst met de linkermuisknop. Druk dan op Ctrl en c (tegelijktijdig). Ga dan naar de adresbalk en druk Ctrl en v en dan enter.
The President: Deze computer maakt geen links, dus hoe moet ik die zooi dan oproepen?
Yahhrrrrm: en deze http://www.nevergreen.org/forum/yabb/YaBB.cgi?board=Chamber1;action=display;num=1113941094;start=15
Yahhrrrrm: check it out! http://shell.sinuspl.net/~maniak/papa.jpg
the President: Ik snapte dat dat die hond was, vandaar dat Kelly ook Hairy wordt.
Yahhrrrrm: Buck was die hond, weet je nog. Maar waarschijnlijk krijgt hij een baby zonder kraakbeen. Kunnen ze samen een symphonie gaan spelen, de Bonecracker.
The President: Bud wordt dus Buck en Kelly wordt Hairy?
Yahhrrrrm: Preggy? Als het een dochter wordt dus Kelly en als het een zoon wordt Bud (of Noddy). Zijn zaad zal wel niet al te best zijn, dus waarschijnlijk komt Buck eruit.
The President: Ja daar zal die uiteindelijk ook wel terechtkomen denk ik.
Yahhrrrrm: Moet ie nog wel een careermove doen, van ah naar de schoenen business is toch een stap vooruit.
The President: Dat van die rode haren klopt wel enigszins, maar ze heet binnenkort preggy.
Yahhrrrrm: Zijn vriendin heeft rood haar en heet Peggy?
The President: Helemaal mee eens, maar die vent is zo vastgeroest aan zijn chick, dat die niet eens meer tijd vrijmaakt om een beetje te filmbooben. waarschijnlijk gaat hij binnen een jaar trouwen.
Yahhrrrrm: Waarom is Boobema er niet? Nu is het ook wel geinig, maar dat kan een stuk beter.
The President: Zeker aangezien het ook nog een vies goor scheelkijkende pseudokutsocioloog is. Dat die dj wordt.
Yahhrrrrm: Is ook lastig te zien in de spiegel met dat bord ervoor.
The President: Op zijn hoofd hoeft hij in ieder geval geen boter te doen, want dat zit er al sinds ik hem ken.
Yahhrrrrm: Hehe, die knarsen dan Fryslan Boppe. M;sschien moet ie wat boter op zijn brood doen. Het lijkt op een vitamine b12 tekort.
The President: Uiteraard, het geknars van die knieen die de hele tijd tegen elkaar aanwrijven.
Yahhrrrrm: Heeft Boobema ook een irritante themesong?
the President: Inderdaad. Die loopt hetzelfde als Hielekes, heeft dezelfde appelwangetjes etc., etc..
Yahhrrrrm: Noddy? Die poppenserie, of wat?
The President: Nee atlasbier ken ik niet, maar klinkt goed. Het ging er trouwens over dat boobema een vies goor uit houtgesneden kutnoddylookalike was die niet heel normaal kan walksqueezen.
Yahhrrrrm: ehm, waar ging het ook al weer over? Trouwens al Atlas bier geprobeerd? Goed spul, 8.5%
The President: Zullen we dit gechat weer nieuw leven inblazen. Ik hou niet zo van autoriteit en vind dat je er alles aan moet doen om het te ondermijnen. Ik scoor nl. nogal hoog op de verzetslijn. 3 sterretjes.
Yahhrrrrm: Dit is een automatische waarschuwing van het feit dat deze topic kenmerken vertoont van slowchat. Chatten op het forum is niet toegestaan. Deze waarschuwing is automatisch gegenereerd en is uitsluitend bedoeld om de deelnemers aan deze discussie er nogmaals op te wijzen dat chatten op het forum niet is toegestaan. Reacties op dit automatische bericht zijn meer dan welkom via email; niet in deze topic! Bedankt voor de aandacht.
copycat: Guilty
Boobers: dit is gewoon sleeeeeeegt.
spag: ah, dat dacht ik. nou goed, ik zal maar weer eens aan het werk gaan. later
copycat: @Spag --> Boobers is eigenlijk niet mijn vriend hij is EEN vriend. Ik heb geen idee of hij spuit-skillz heeft en ik wil het eigenlijk ook niet weten.
copycat: een schot in de roos
copycat: Boobema... ik geef nú toe dat mijn posts niet echt best zijn...
Spag: Ja da`s ook weer waar (beide opmerkingen). Is Boobers een goede geliefde?
copycat: ik ben best trots op Boobers spuit-skillz maar mijn moederland onderkwakken neigt naar het respectloze...
Spag: als vriendinnetje van die Boobers zou je dat toch moeten kunnen waarderen! nou ja, talent wordt niet altijd door iedereen onderkent. ik heb zelf ook wel wat miskende talenten :-(
copycat: best smerig... mijn moederland onderkwakken...
Spag: Ja, die Boobers...zijn spuittalenten zijn in alle uithoeken van deze aarde bekend
copycat: het is saai zonder Boobema... :-(
Boobers: Misschien wel als ik zo opgewonden raak van de schoonheid... ik ga misschien ook sperm whales blieken.
copycat: Boobers de spuitzak...
Spag: voor hoe lang ga je daar de roots van je girlfriend onderzoeken?
vibes: ga je dan ook over koraal heen spuiten?
Boobers: vrij veel! voornamelijk natuur, vulkanen en koraal opzoeken!
copycat: Boobers gaat mijn roots opzoeken ;-)
Spag: Wat gadegij daar doen?
Boobers: d`r kan maar 1 de lekkerste zijn! Heeeeeel normaal verder, moet ik zeggen! Over 2 weken ben ik opgezouten naar Indonesië!
Vibes: heeft Spag vandaag veel tijd voor werken? nee! heeft Vibes vandaag veel tijd voor studie? nee!
Spag: Dank je Boobers, je hebt gelijk. Kan ik helaas niet van jou zeggen ;-) Alles normaal?
Boobers: Jij bent zeker lekker SH, verreweg de lekkerste dude van de KKZ ;-)
Boobers: Complete KKZ-reunie hier joh! ;-)
Booberella: Boobema komt zeker geen aandacht tekort.
Spag: Spag is zoooo`n lekkere vent!
Vibes: sjindribaatski Boobers! Spag heeft net ook een kijkje op het forum genomen!
Boobers: das waar, maar Nengels is zo cool!
copycat: Thx walt, dit is de beste post van het Forum! haha Recension is idd geen engels.
waltman79@yahoo.com: recensie in het engels is trouwens volgens mij review en niet recension (zie plaatje hierboven)
Vibes: waar moet je naartoe dan?
Boobema: wel but dat ik nu weg moet.... kan ik de discussie niet voortvoeren..... d`oh!!
Boobema: Vraag dat eerste maar aan Boobers....... maar, ik ben nog steeds druk bezig!!
Boobers: is een vriendin van mij Vibes
Vibes: Al afgestubeerd Boobema?
Vibes: hoe is Copycat op dit forum ooit teruggekomen? viavia of toevallig?
Boobema: Waarom niet leuk?? Als er een keer een recensie van jouw kant kwam, konden we je misschien een keer serieus nemen..... is dat niet waar deze hele discussie over gaat??
Boobers: Als je dat doet, zal het forum eronder waarschijnlijk vrij levendig zijn... dus wel geinig
Boobema: Boobema is helemaal niet boos, maar begint zich te ergeren aan de weinig discussie-vaardigheden hebbende Copycat!!
copycat: Het niet eens meer leuk voor mij om een recensie te schrijven.
copycat: Boobema wordt boos... geen social-skills...
Boobema: Laat die eerste zinnige reactie nou maar eens komen....... misschien een beetje kritiek op een recensie in plaats van jezelf alleen maar in het verdoemhoekje geplaatst te voelen.
Boobers: hey dimmen you SICK FUCK!!!S
copycat: auw auw auw
Boobema: Waar het me om gaat is dat je alleen maar onzin loopt uit te kramen op dit forum. Als dat het enige is wat je kan doen, kun je maar beter gewoon opzouten en je gaan bezighouden met je vriendjes bij die kansloze filmstudie van je.
copycat: Katje he ..... rrrrrrrrrrrrr
copycat: ik ben iig blij dat ik geen BOOB meer in mijn naam heb! Die heb ik al in mijn shirt hangen ;-)
Vibes: nou, die Copycat is nogal een felle zeg! Schreeuw om aandacht?
copycat: Boobema wat is je probleem? Woon je nog thuis? Dan krijg je waarschijnlijk te weinig aandacht daar! Woon je op jezelf, dan heb je last van aandacht tekort?? Dit is een filmforum... geen "ik heb gelijk" forum! Maar om je deze discussie kort te houden, ja Boobema ga je hebt gelijk!!! Ga nu maar weer aan het werk.
Boobema: Dus Copycat, ben je het feitelijk met mij eens dat je ons loopt te betichten van onjuiste en ongefundeerde kritiek tegen jou, terwijl wij deze kritiek niet hebben kunnen leveren, gezien het feit dat je nooit daadwerkelijke meningen betreffende Existenz hebt gegeven.
copycat: Ik ben copycat en ben het slechte deel van indira, ik hoop haar naam nog een beetje te zuiveren, door die slechts in de wetenschap te gebruiken - met bronvermelding - en niet hier - waar kopiëren door mij (lees: copycat) hopelijk gedoogd gaat worden.
Boobers: RobbieV = The President = Concha = Vlegtboob = Boobbert. Die boob gebruikt telkens andere namen
Boobema: Indira staat los van de KKZ.
Vibes: ok dan is het in ieder geval voor mij duidelijk.
copycat: nee klopt niet, ik weet niet wie of wat KKZ betekent, en ook niet wie Robbiev IS?
Vibes: zoals ik nu de onderstaande discussie lees is die indira een niet KKZer (niet dat de KKZ nog bestaat, maar goed)
Vibes: dus RobbieV?
copycat: Oke!
Boobema: Duidelijke reactie Copycat..... mee eens of niet??
Boobema: Boobaert = Indira = Copycat
vibes: even een vraag, ik ben natuurlijk relatief nieuw op dit forum : wie is indira? en ik neem aan dat Bobeart robbiev is?
copycat: mijn nieuwe identiteit (indira)
indira: Oké Boobema!
Boobema: Indira, ik ben het niet met je eens dat we on-onderbouwd commentaar op je geleverd hebben, evenals dat de kritiek die we hadden geen argumenten bevatte. Immers, je hebt helemaal nergens een mening over Existenz gegeven, behalve dat ene korte zinnetje ooit. En daar is nog nooit commentaar op geleverd! Het enige wat er ooit gezegd is, is dat je 1) een rare boob-naam had en 2) dat het wel erg lang duurde voordat die recensie kwam. Vervolgens voelde jij je nogal erg aangevallen op deze beide punten, beetje jammer, want dat is een beetje de humor (die jij niet kunt delen) van deze site. De argumentatie die je geeft over de kritiek die wij gaven vind ik dus ongegrond.
indira: we kunnen de discussie voortzetten bij de film: Copycat.
indira: punt
Boobers: inderdaad! en hij was zo geinig!
indira: want... dit doodt de discussie zeker?
Boobers: wel gewoon sleeeeeegt dat je je erbij neerlegt dat je een copycat bent! :-p
indira: afscheid... ach is niet nodig, vind het wel leuk hier eigenlijk. ben in mijn leven nog nooit ergens weggepest, misschien lukt het me hier! By the way... wist je dat FILMBOOB een kopie was van IMDB...?? Deze hele site is een COPYCAT, ik voel me wel thuis.
indira: ach ik heb er i.i.g. voor gezorgd dat er eens een lange discussie onstaat! en dat zonder recensie. doet niemand mij na ;-)
Boobers: het probleem inzien is al de helft van de oplossing :-p
indira: want ik kopieer toch alles!
indira: Boobers, die recensie komt niet, dat kunnen jullie zelf allemaal veel beter dan ik. (Het lukt mij niet om in 15 minuten een recensie te schrijven - zoals Anders) Wat betreft het onderzoek van Joost Raessens, ik had idd een bronvermelding moeten plaatsen, daar ben ik met boobema eens, een erkende fout van mijn kant. Desalniettemin deel ik zijn stelling over het moderne en postmoderne denken. Ook met Boobema`s puntje 2 ben ik eens. Ik heb het niet zo op commentaar als het niet onderbouwd wordt. Kritiek is gezond, maar dan wel met argumentatie. Verder deel ik helaas niet de humor die hier heerst. Enige link met jullie is de voorliefde voor film, maar dit is kennelijk niet voldoende om een "Boober" te worden. (lijkt mij wederzijds) Nogmaals succes met de site! Ik heb al meerdere malen afscheid genomen, probeer het nog een keer. Doei doei!
Boobers: Is the president weinig een aggressive messageboarder? ehyeeeaahhhsssss
President: Hee, niet dit o zo bijzondere onderwerp vervangen he. Hee, Boobers waar tik je zo`n recensiejattende chick eigenlijk op de kop
Boobema: Iets klopt er niet, want onderaan komen er opeens superveel nieuwe films de top-250 binnen.
Boobers: Wat is er deze week met de IMDB top 250 gebeurd zeg? Moet je de grafiek bekijken!
Yahhrrrrm: The President wordt een beetje schizofreen.
vlegtboob: Ik vind dat jullie wat respectvoller met elkaar om moeten gaan. Ik stelde me open voor deze site(aangeraden door The President), maar met zoveel naar het negatief neigende discussies haak ik meteen af. Boobaers heeft helemaal gelijk. Lijkt me een leuk en zachtaardig persoon.
Boobema: By the way...... welke mening van jou is met butt argumenten onderuit gehaald?? Volgens mij heb je nog nauwelijks meningen gegeven hier.
Boobema: Ik vind dat je wel een beetje makkelijk aan te branden bent Indira. Een beetje kritiek op je werk zou je toch best moeten kunnen accepteren lijkt me. Daarnaast zou je je als universitair docent er toch bewust van moeten zijn dat het geven van referenties, zeker bij directe citaten, een vereiste is. Redenen van al dit `gediscussieer` is dat we 1) al weken zitten te wachten op je recensie en 2) dat een beetje flauwe humor en gezeur er bij jou duidelijk niet in gaan.
Yahhrrrrm: Hij staat niet vers in mijn geheugen en ik heb hem hier niet op de plank te staan. Maar dat kan jij toch wel even doen? Van writer´s block heb je zo te zien geen last.
indira: ben nog steeds niet voor het laatst... waarom schrijft iemand anders niet een recensie? kunnen jullie daar op reageren en hoeven jullie niet op MIJ te wachten, want het komt er steeds niet van. Of jullie kunnen volgend jaar één van mijn filmcolleges bij wonen op de HvA. Ach... hier zal één van jullie vast weer een rot opmerking over weten te plaatsen. Anyway, fijn weekend. I.
Yahhrrrrm: Niet om nu de azijnzeiker uit te hangen, maar als je vindt dat Cronenberg een zieke geest heeft mankeert er toch iets aan je referentiekader. Ik kan wel een paar minstens even ´zieke´ filmmakers opnoemen. Ok, zijn personages zijn afwijkend in hun gedrag en bevinden zich dikwijls in bizarre situaties, maar dat was het wel zo´n beetje. Films als The Fly, Spider, Rabid, Shivers, en Crash zijn niet ziek, maar slechts afwijkend van de Hollywood norm. Er bestaan meer van dit soort regisseurs zoals Abel Ferrara, Miike Takashi, Dario Argento, Paul Verhoeven etc.
Boobema: Do it, do it!! Do it, do it!!
Boobers: Ja schrijf eens een mooie recensie!
Boobema: Maar om ook maar eens een keer aardig te zijn voor Indira; die korte zin bij deze film is niks mis mee, mits ie wat verder uitgewerkt wordt...... maar we zitten inmiddels wel met smacht op een complete recensie te wachten en daar gaat het om. Men zegt wel eens, praatjes vullen geen gaatjes. En dat gaat hier ook wel een beetje op.... toch!?
indira: Gelijk? Dat zou Freud zelf nooit gezegd hebben.
Yahhrrrrm: Nogmaals, het is een quote uit Existenz. Wat betreft het Freud citaat, hier had hij gelijk.
indira: bovendien is Freud achterhaald.
indira: dit leidt nergens naar, slechts vijandigheid. Jammer hoor.
Yahhrrrrm: Jij komet met quotes uit Existenz en dan herken je deze niet eens. Bovendien vind ik dat je overal mee moet kunnen spotten, maar dat was dus niet wat ik hier deed. "Elke grap is de dood van een emotie" - Sigmund Freud.
indira: Je moet niet spotten met psychoses, dat kan iedereen overkomen. Het openbaart zich in de leeftijd 20 - 30 jaar. Ik hoop niet dat je het krijgt Y. een bekende van mij heeft het (gehad) en heeft zelfmoord gepleegd. Het is niet iets om grappen over te maken.
Boobers: wa zedde ge daar? (nie koekwouze)
Yahhrrrrm: I actually think there`s an element of psychosis involved here.
Boobers: wellicht een beetje respect als ie goed is :-p
indira: what`s in 4 me?
Yahhrrrrm: Voordat je ons verlaat (boehoe), vereer ons met de recensie van existenz waar we nu al meer dan een maand met smart op wachten.
indira: kijk existenz!
Yahhrrrrm: Jezus, Boobers. Waar heb je die Gandhi naamgenoot opgeduikeld? Ik begin een beetje bang te worden.
indira: De mensen hier begonnen al meteen te zeiken over mijn naam en mijn eerste post... [ (voorlopige beschrijving van Boobaert, toekomstige filmboob!) Typische uitdrukking van de zieke geest van David Cronenberg. Géén technische hoogstandjes zoals the Matrix, maar psychologisch veel verder uitgediept.] nou das lache... ach het is een battle zonder eind. Jullie hebben gewonnen "Death to demon Yevgeny Nourish, DEATH TO FILMBOOB!"
Boobers: ja maar een recensie knippen en plakken is gewoon loserig! Behalve als je er duidelijk onder zet dat het van iemand anders is. Vandaar dat het wordt afgebut! Daarnaast hebben de boobs natuurlijk een beetje een botte manier van discussieren ;-) maar dat is gewoon geinig als je de lol van inziet!
indira: ja het is wel geinig maar niet als je mening met butt argumenten worden neergehaald. mening geven is oké maar onderbouw het dan ook. ik heb gewoon geen zin in onaardige discussies, als ik daar zin in heb, dan zoek ik het wel op en kom ik ooit wel weer terug.
Yahhrrrrm: I think she´s having her period.
Boobers: Nee idd maar ik wil zeggen dat dat geinig is als je meediscussieert!
Indira: ik moet NIKS
Boobers: sleeegt! je moet wel meegaan in de discussie! dat is geinig!
Boobaert: Hallo, wat goed dat jullie hebben gevonden dat de quote van mijn goede vriend en collega Joost Raessens komt. Dit zal mijn last visit op filmboob worden. Jullie waren toch niet blij met mijn toevoegingen dus ik laat het hierbij. Have fun en misschien tot ziens op een andere site. Anders succes met filmboob. Wij zien elkaar via andere wegen. groetjes Indira Reynaert
Yahhrrrrm: Is Boobaert van de aardbodem verdwenen? Ik had toch wel een gevatte reply op de aantijgingen verwacht (al dan niet zelf verzonnen).
Boobema: Om even door te zeiken....... worst addition to filmboob everrrr....
Boobema: en worst reply everrrr....
Boobers: Ze heeft wel een record op haar naam: Longest reply everrrrr...
Boobema: Goed bezig Yahrrrrm!!! Boobaers: worst filmboob everrrr....
Yahhrrrrm: Of Boobaert is Ad Hofstede, of Boobaert heeft een beetje lopen Diekstraten. http://www.raessens.com/Publicaties/Differentie.htm
Boobema: Vrij overbodige recensie
Yahhrrrrm: (Slaap) Knippen en plakken kan ik ook.
Boobers: jeetje das nog eens een reply... moet ik dat als beschrijving neerzetten bij existenz?
boobaert: De (post)moderne cinema van filmmakers als Lynch en Cronenberg zweeft ergens tussen hoop en vrees. Vrees, omdat het aansluit bij een nietzscheaans nihilsme. Hoop, omdat ondanks de chaos van een veelheid aan leefwerelden, de moderne film ons het geloof in de wereld wil teruggeven. De `cinesoof` Joost Raessens promoveerde op 21 september op het thema `cinematografische moderniteit`. "De film is het stiefkind van de esthetica." Morpheus: `De matrix is overal om je heen, zelfs op dit moment. Het bedekt je ogen zodat je de waarheid niet ziet`. Neo: `Welke waarheid?`. Morpheus: `Dat je een slaaf bent Neo. Je bent net als iedereen in een gevangenis. De gevangenis van je geest. Niemand kan je vertellen wat de Matrix is, je moet het zelf zien`. (Morpheus houdt Neo vervolgens twee pillen voor, een rode en een blauwe.) Morpheus: `Neem je de blauwe pil, dan word je wakker en blijft alles bij het oude. Neem je de rode pil, dan blijf je in wonderland en laat ik je zien hoe diep het hol is. Denk eraan, ik bied je alleen de waarheid, dat is alles`. Het is de centrale dialoog in de film The Matrix (Wachowski, 1999). Computerkraker Neo wordt geconfronteerd met de stelling dat de werkelijkheid anno 1999 een in 2199 gecreëerde schijnwereld is. Mensen zitten gevangen in een door de matrix geprojecteerde virtualiteit. Een kleine verzetsgroep onder leiding van Morpheus biedt weerstand. Ze zijn op zoek naar de verlosser (Neo = the one). Hij moet de strijd met de machines aanbinden en uiteindelijk de mensheid bevrijden. Neo krijgt de keus: gericht blijven op de schaduw of zich wenden naar de waarheid. Neo: `Waarom doen mijn ogen pijn?`. Morpheus: `Omdat je ze nog nooit gebruikt hebt`. Stiefkind Het is een van de films die Joost Raessens (1960) bespreekt in zijn dissertatie Filosofie & film. Tegen de achtergrond van het postmoderne gedachtegoed van de Franse filosoof Gilles Deleuze (1925-1995), onderzoekt Raessens het begrip `cinematografische moderniteit`. Zijn werk is niet alleen een kritische bespreking van Deleuzes tweedelige filmstudie Cinéma I - L`Image-mouvement (1983) en Cinéma II - L`image-temps (1985). Het biedt tevens een verdieping en uitbreiding van de Deleuziaanse filmtheorie. De (post)moderne film bestaat niet alleen langer naast de klassieke cinema, maar beide kunnen ook binnen een en dezelfde film bestaan (bijvoorbeeld The Matrix). Bovendien, zo stelt Raessens vermetel, is de (post)moderne cinema door zijn kritisch politiek-filosofische karakter superieur aan de klassieke variant. Raessens heeft lang moeten zoeken voordat hij een academische omgeving trof waarin Deleuze werd besproken. De reis voerde hem in eerste instantie naar Parijs, naar de Sorbonne, het hart van het postmoderne denken. Tevergeefs: "Het lijkt wel of Deleuze niet in academische kringen als filosoof is opgenomen. Dat is misschien omdat zijn werk anarchistischer is dan dat van bijvoorbeeld Michel Foucault." Uiteindelijk kwam hij in Rotterdam terecht, bij het Centrum voor Filosofie & Kunst (CFK), dat verbonden is aan de Faculteit der Wijsbegeerte. Hier werd Deleuze weliswaar besproken, maar bleek voor de film als kunstvorm weer weinig belangstelling te bestaan. "De film is het stiefkind van de esthetica. Misschien dat Hollywood daar debet aan is. Filosofen hebben in het verleden weinig belangstelling getoond voor film als kunstvorm." Raessens, die verbonden is aan het CFK en als docent-onderzoeker nieuwe media en digitale cultuur werkt aan de Universiteit Utrecht, acht film de meest interessante vorm van kunst, meer dan muziek of moderne kunst. "Film beïnvloedt de kijker en draagt bij aan diens subjectiviteit. Publiek wordt beloond of bestraft voor zijn identificatie met de personages. Een film maakt ook een mogelijk of juist onmogelijk toekomstscenario zichtbaar. Niet voor niets verwijzen mensen naar de film als ze hun ongeloof uiten over de terroristische aanslagen in New York en Washington. Zoiets onwerkelijks is alleen op het witte doek mogelijk." Klassiek versus modern In de klassieke rolprent staat het vertrouwde vooruitgangsgeloof centraal. Dat geldt zowel op individueel subjectief niveau in de traditionele Hollywood-films, als op collectief subjectief niveau in de klassieke Eisenstein-films. Het kwaad wordt altijd overwonnen, het goede overwint. Raessens: "Een typisch klassieke film is Fatal Attraction. Op het einde is het gezin weer herenigd en heeft Michal Douglas afstand gedaan van zijn seksuele driften en verlangens. Glenn Glose, de femme fatale, blijft achter als de gek die de traditionele familiewaarden bedreigde." Kenmerkend voor de klassieke film is het sensomotorische schema. De acties en gedragingen van de personages gaan van de ene situatie over op de andere, waarbij de handelingen gericht zijn op verandering of een reactie zijn op een bepaalde situatie. De acteurs weten op grond van waarnemingen schijnbaar feilloos hoe ze moeten reageren. `Zowel de waarnemingen zelf als de eventuele gevoelens, verlangens en relaties zijn hier ondergeschikt gemaakt aan de uiteindelijke handeling`, schrijft Raessens. Daartegenover staat de postmoderne cinematografie, in Deleuzes werk enigszins verwarrend getypeerd als de `moderne` film. In de (post)moderne film wordt het sensomotorische schema doorbroken. Waarnemingen, gevoelens, verlangens en relaties staan op zichzelf. Een voorbeeld is Blue Velvet (Lynch, 1985). De hoofdpersoon Jeffrey Beaumont komt terecht in een bijna surrealistische wereld waarin onder meer driften als geweld en sadomasochisme worden geactualiseerd. `De filmtoeschouwer is in Blue Velvet getuige van een reis waarin personage Jeffrey Beaumont opgenomen wordt in deze hem onbekende wereld, een reis waarin hij de multipliciteit van zijn verlangens affirmeert (bevestigt, red) en zo andere vormen van subjectiviteit actualiseert`, analyseert Raessens in zijn boek. "Verschillende realiteiten en verlangens worden in de film in elkaar geweven. Verlangens en driften worden niet uitgebannen als in Fatal Attraction, maar geïncorporeerd in de hoofdpersonages. De zin waarmee de film eindigt: `Het is een vreemde wereld`, illustreert dat ook", verheldert hij. Die veelheid van werkelijkheden is kenmerkend voor cinematografische moderniteit. Maar de (post)moderne film toont niet alleen een veelheid aan levenswijzen (in postmodern jargon: de differentie), het probeert daar tevens vorm aan te geven. Raessens: "In de moderne film zit de dubbelheid van wat ik in mijn boek noem viv®e: we moeten niet alleen voor de differentie zijn (`vive la differénce`), maar ook proberen deze in ons leven vorm te geven (`vivre la differénce). De veelzijdigheid van de chaos vereist tevens dat we de chaos moeten proberen te bezweren." Dubbelheid De dubbelheid sluit aan bij Deleuzes filmideeën. Die stelt de vraag of er nog een `subtiele uitweg` mogelijk is uit het onvermijdelijke nihilisme van de postmoderne samenleving. `Geloven, niet in een andere wereld, maar in de band tussen de mens en de wereld, in de liefde of in het leven. […] De film moet niet de wereld filmen, maar het geloof in de wereld, onze enige band. Ons geloof in de wereld teruggeven, dat is de kracht van de moderne film […] we hebben behoefte aan redenen om in deze wereld te geloven`. Er is, kortom, altijd een sprankje hoop. Dat geloof in een (subtiele) uitweg zie je terug in The Matrix. Neo brengt aan het eind van de film een systeemfout tot stand in de matrix en eindigt met de woorden: `Ik toon de mensen een wereld waarin alles mogelijk is`. Toch is de film niet in alle opzichten modern. Naast het bestaan van parallelle werkelijkheden, zijn er heel duidelijk klassieke momenten. De film functioneert volgens Raessens op beide niveaus. Klassiek in The Matrix is bijvoorbeeld het thema van de ontmaskering, naar analogie van Plato`s grot. Morpheus plaatst Neo voor de keuze: je omdraaien en de werkelijkheid zien of volharden in het droombeeld. Neo kiest voor het eerste. `Welkom in de werkelijke wereld`, begroet Morpeus Neo als die ontwaakt. "Die keuze wordt in eXistenZ niet meer geboden", vervolgt Raessens. Volgens hem is eXistenZ (Cronenberg, 1999) een puur voorbeeld van de (post)moderne cinema. In de film speelt een computerspel ontworpen door Allegra Geller de hoofdrol. Om de virtuele ruimte van het spel binnen te gaan hoeft de speler zich slechts via een soort navelstreng en zijn biopoort (een plug in het ruggenmerg) te koppelen aan de `biopod` (spelcocon), een biologische spelcomputer. Zenuwprikkels zorgen ervoor dat de spelers overgaan in de realiteit van het spel. Kenmerkend is dat er meerdere spelers tegelijkertijd ingelogd zijn en dat door de interacties zich onverwachte spelsituaties kunnen voordoen. Het bijzondere van de film (en het spel) is dat er meerder werkelijkheidsniveaus zijn waarvan de status niet of nauwelijks nog te bepalen is. Niet door de spelers zelf, maar ook niet voor de toeschouwers. "Het werkelijkheidsniveau van het begin van de film blijkt aan het einde slechts een van de spelniveaus te zijn van een ander spel: tranCendenZ. Maar ook die `zekerheid` wordt weer onderuit gehaald wanneer de Chinese man die in de allerlaatste scène vermoordt dreigt te worden zich afvraagt: `Vertel me eens eerlijk… Zijn we nog in het spel?` Waarna de film eindigt." TEVREDEN???
Boobers: ze moet even een korte beschrijving van haar filmsmaak opsturen, dan wordt ze t!
Boobema: Wordt Boobaers nog een filmboob vanavond???
Yahhrrrrm: En waar blijft die recensie dan? Onderhand mogen we wel een meesterlijk stukje verwachten.
Boobbert: Wat denken jullie van boobpielekes als nieuwe naam voor boobema.
Boobbert: Ja als we nieuwe namen gaan verzinnen, dan kan ik dat ook.
Boobers: het is een voorlopige recensie!
Yahhrrrrm: Schrijf eerst eens een fatsoenlijke recensie.
Boobaert: en nu reacties op de film en niet over mijn naam.
boobaert: boobaert (lees: boebaar) is filmadel!
Boobema: Who the fuck is Boobaert??? Is dan sowieso Boobaers geen veeeeeeeeeel betere boobnaam????
Yahhrrrrm: Ik begreep er geen flikker van toen ik hem stoned en dronken keek. Maar Lost Highway kijken onder dezelfde invloed is nog verwarrender.