Boobytrap: Ik heb eens eens documentaire gezien over hem, gemaakt door een Franse regisseur. Daarin werd hij uitgebreid geïnterviewd. Gek genoeg was het een onderhoudende kletsmajoor, soms erg grappig. Als je dan weet hoeveel slachtoffers hij op zijn geweten heeft, krijgt dat een bittere bijsmaak. Ik herinner me ook dat hij goed was in sport. Hij was een beer van een vent, dus niet zo verwonderlijk dat hij een aardig potje kon boksen. Het was waarschijnlijk ook niet verstandig om hem tegen het canvas te slaan, hij zal ook voor zijn staatsgreep al wel de nodige streken hebben gehad.
Yahhrrrrm: een aantal van die titels van hem lijkt me toch gefrabiceerd. wel geinig op zich. de man was overigens wel een moslim als hem dat uitkwam. een hekel aan joden had hij sowieso, hetgeen een van de redenen voor zijn bewondering van hitler was.
Boobytrap: Hadzji (hajji) mag men zich in de islam noemen als men de hadzj, bedevaart naar Mekka heeft voltooid. Sommige moslims voeren echt die naam, hoewel niet officieel, en zeker niet in Westerse landen waar naamsveranderingen een ingewikkelde bedoeling zijn. Islamitische namen zijn vaak erg gecompliceerd, en van land tot land verschillend. Osama ben Laden betekent letterlijk: Osama zoon van Laden, maar men is binnen die familie Ben (of Bin) Laden als een soort familienaam gaan zien. Als een moslim een zoon krijgt die, bijvoorbeeld, Youssif wordt genoemd, gaat hij zichzelf Aboe Youssif noemen (Vader van Youssif). In de nasleep van 9/11 ontstonden hier talloze problemen rond. Naamsveranderingen klinken in onze oren nu eenmaal verdacht. Daar kwam nog bij dat in de islamitische wereld slechts een beperkt aantal namen gangbaar is. Zo ongeveer de helft van de eerstgeboren zonen wordt Mohammed genoemd, daardoor komen bijnamen sterk in de mode, en die worden soms aangezien (of zelfs gebruikt) als officiële namen. De burgerlijke stand in veel landen stelt ook al niet veel voor.
Yahhrrrrm: nog een paar gecopypaste quaotes

Idi Amin: Nobody makes fool of me: Big Daddy!
Share this quote

--------------------------------------------------------------------------------
Idi Amin: Give him, and all of them V.I.P treatment!
--------------------------------------------------------------------------------
Idi Amin: Next time you address me, you will call me Al Hajji Idi Amin Dada, Field Marshal, MC, DSO, CBE - the Conqueror of the British Empire!

--------------------------------------------------------------------------------
Malyamungu: [adressing Idi Amin at an army parade] And now I present to you, the Life President of the Republic of Uganda, His Excellency, the Commander-in-Chief of the Armed Forces, Al Hajji, Field Marshal, Doctor Idi Amin Dada, VC, DSO, MC, CBE.
Yahhrrrrm: een passende achternaam, haha. overigens vermoed ik dat olita hem leuker neerzette dan whitaker, hoewel ik zijn interpretatie niet heb gezien.
een dialoog, althans wat ik me ongeveer herinner:
"the papers call you the hitler of africa""
amin "that`s great! i like hitler, i`m gonna build a statue for him"
amin: "i`m the sex champion!"
amin (voetballend): "i`m almost as good as pele"
amin: "set up a boxing match. i will defeat him with one hand tied behind my back" (amin was een aantal jaren oegandees bokskampioen)
Boobytrap: Ja, dat is dezelfde Idi. Zijn achternaam, amin, is trouwens Arabisch voor `amen` (af, uit, amen), en dat betekent zoiets als `zeker`, of `het zij zo`.
Boobema: Last King of Scotland?
Yahhrrrrm: klaar
Yahhrrrrm: mee bezig