Boobytrap: Sommige regisseurs kozen (met name in de jaren `80) ook voor zwart-wit omdat ze ontevreden waren over de houdbaarheid van kleurenfilms. Men vond dat maatschappijen te weinig moeite deden om kopie├źn op de juiste manier te bewaren. Woody Allen en Martin Scorsese behoorden tot de groep die om die reden een aantal films in zwart-wit draaiden. Woody had trouwens soms ook andere (nostalgische) redenen.
Boobema: ik weet niet of dat zo`n zinnige special is. in principe is zwart-wit namelijk niet echt overkoepelend (behalve de kleur). en dan komt een film als schindler`s list er ook in te staan, terwijl die vrij weinig met deze oude werkjes van doen heeft. maar als jij je geroepen voelt er een special van te maken....... be my guest!
Boobers: Ik denk: nieuwe special op?
Boobema: Ik zit nu weer even in een zwart-wit fase. Daar zitten gewoon best veel goede films tussen. En een heleboel klassiekers staan nog niet op deze site.
Boobers: Ik heb ook nog een paar zwart-witters liggen die ik zou moeten kijken. Meestal raak je positief verrast, maar toch laat ik ze altijd liggen en laat ik crap voor gaan.