Yahhrrrrm: subtiliteit is de meeste nederlandse regisseurs vreemd. van p. verhoeven hoef je het sowieso niet te verwachten. nog steeds niet, dus dat zal ook niet meer worden.
Boobytrap: Vervolg: Het is blijkbaar toch Hana-bi, maar die film heeft inderdaad een parallel thrillerverhaal (politiefilm, geen gangsterfilm). Er zijn verschillende goede romans over het onderwerp, maar verfilmingen ervan vallen vaak tegen. Turks Fruit is een voorbeeld; het boek van Wolkers is prachtig, je hebt het gevoel dat de schrijver laag voor laag zijn ziel blootlegt. In de film van Verhoeven blijft daar niet veel van over. De film is niet zo slecht, maar subtiel is toch anders ...
Boobytrap: Heb ik al eens gezien, geloof ik. Is veel beter (is het echter wel Hana-bi, niet een andere titel? ik dacht dat Hana-bi een gangsterfilm was - die zoeken we op). Deze viel gewoon mee, ik had veel erger verwacht.
Yahhrrrrm: lijkt me eerder een draak. nederlands drama komt zelden zonder die typerende knulligheid en/of lompheid. ik kan je hana-bi aanraden van takeshi kitano, met een vergelijkbare thematiek. mooie film.