Boobers: seo is een en al vermoedens hebben. Dat is het irritante ervan. De bezoekersaantallen bevestigen de vermoedens, maar toenames of afnames van bezoekersaantallen kan ook aan andere dingen liggen. Daarom is testen over langere tijd belangrijk.
Yahhrrrrm: aha, dus je trekt eerst conclusies die vermoedens zijn, om vervolgens aargumenten erbij te zoeken die je vermoedens moeten onderbouwen: goed experiment!
Boobers: ik heb om seo-redenen dus deze indeling. Het is een experiment. Volgens mij is het wel positief geweest, maar ik weet nog niet goed hoe positief. Het experiment is nog niet over, dus het blijf nog een tijdje zo
Boobema: @Boobers: DO IT!!
Yahhrrrrm: waarom wordt dan de opmaak vernaggeld wanneer de titel van een film lang is?
opmaak is overigens nog steeds shit bij een hoop recensies, met castleden die verdwijnen waardoor je in het niets moet scrollen om uit te vinden wie er nog meer in spelen. verder moet de comic book guy terug op de oude plaats en info die is toegevoegd, zoals taglines, land van herkomst en youtube vids ook weer terug. en dan heb ik het dus niet over een ingrijpende verandering, maar gewoon iets terugzetten zoals het was. zou niet zoveel moeite moeten zijn.
overigens heeft die statistieken teller moeite met optellen van bezoekersaantallen.
Boobers: Het bovenstuk is om SEO-redenen (zoekmachine optimalisatie) in een iframe geplaatst. D.w.z. dat ze los staan van de recensietekst. Je kan niet het een laten opschuiven als het ander langer wordt, of iets dergelijks.
Boobema: haha, ik zal zijn recensies een gaan googlen.
Yahhrrrrm: we moeten hem copycat noemen
Boobema: Wat Boobytrap noemt, is precies mijn voorstel.
Boobytrap: Kan het niet zo worden geregeld dat de tekst automatisch terechtkomt op de plaats waar nu de acteursnamen verschjnen? Die lijken me overbodig. Als je echt een grote naam hebt van een acteur of regisseur (Schwarzenegger, Hitchcock), kun je die in je tekstje verwerken. Je kunt dan de tekst die je op die plaats zou willen hebben, vet afdrukken in de recensie, en bijvoorbeeld altijd boven de rest plaatsen (kranteneffect).
Yahhrrrrm: volgens mij kan dat maar moeilijk automatisch. tenzij je die zinnen die op de voorpagina verschijnen iedere keer op dezelfde plek in de recensie neerzet. je wilt natuurlijk wel een pakkend zinnetje hanteren, anders klikt er niemand. daarnaast zul je nog een plaatje moeten toevoegen. al met al vind ik het geen verbetering tov het huidige systeem.
Boobema: Ik vind dit er prima uitzien zo. Het nadeel is dat dit weer een extra handeling is bij het toevoegen van films. Het zou mijns inziens handiger zijn als de admin automatisch dit soort dingen op de voorpagina gooit voor nieuw toegevoegde films. Zoals nu dus ook al gebeurt eigenlijk, maar dan met een korte samenvatting i.p.v. die lijst met acteurs.
Yahhrrrrm: nee, dat heb ik zelf zo ingesteld. maar je kan de breedte van het plaatje zelf bepalen door er met de rechter muisknop op te klikken. hiermee kun je hem tevens uitlijnen, voorzien van wat ruimte tussen het plaatje en de tekst en hem omlijnen.
Boobytrap: Ik zal morgen die Lindsay Lohan recensie opladen op deze manier. Wordt de foto op de voorpagina automatisch op de juiste grootte gesneden of moet je dat zelf instellen? Het lijkt me beter dat de fotootjes allemaal dezelfde afmetingen hebben.
Yahhrrrrm: maar goed. het is dus al mogelijk, dat was mijn punt. daar hoeft boobers verder niks aan te doen lijkt me.
Yahhrrrrm: links in de admin is een kopje ´nieuwsberichten´, daarmee kun je dat doen. werkt verder hetzelfde als een special of recensie
Boobytrap: Iets dergelijks had ik ook in gedachten. Tekst over de breedte van de pagina, aan het slot de opmerking `lees verder`. Ik zou wel de titel van de film vermelden. Of misschien ook niet. Ben daar nog niet goed uit. Hoe krijg jij die tekst trouwens op de voorpagina?
Yahhrrrrm: zie voorpagina, is een testje
Boobema: Hoe dan ook vinden we het allemaal een aardig idee. Het zou de voorpagina bovendien ook nuttiger laten gebruiken. Nu is het wachten tot Boobers hier iets mee gaat doen......
Yahhrrrrm: ik stel niets voor, ik gooi enkel een balletje op. overigens, je kunt ook gewoon een quoteje uit het midden van de recensie halen. je kunt ook denken aan, bijv: "lees hier waarom boobema ... een enorme schijtfilm vindt" ik noem maar wat.
Boobema: Aan de andere kant, als je dit wil combineren met de voorpagina (zoals je zelf voorstelt), is het handiger om het als vaste vorm aan te bieden. De inhoud ervan is dan natuurlijk nog volledig vrij te bepalen door de recensent.
Yahhrrrrm: je kun het proberen, maar ik ben niet er niet voor om het standaard te maken. dat moet aan de recensent zelf zijn. recensies hier zijn vormvrij, dat vind ik wel zo mooi. ik was een keer aangenomen voor een andere recensie site en dan kon ik gratis naar de bioscoop, dvd´tjes ontvangen, voorpemieres en dat soort dingen. maar redacteurs zouden dan mijn recensies onderhanden nemen. tja, daar pas ik voor.
Boobytrap: Ik heb dit weekend een film met Lindsey Lohan gezien. Ik zal eens proberen om het recept op haar uit te proberen (ze zit al genoeg in de knoei, heb ik vernomen, dus een eventuele mislukking zal haar niet deren).
Yahhrrrrm: dat laatste bedoelde ik ook. het stukje tekst op de voorpagina fungeert dan als een soort teaser
Boobema: Dat is een leuk idee voor de voorpagina. Beter dan de huidige lijst met acteurs in ieder geval. Toch denk ik dat het niet verkeerd is om een recensie een korte inleiding te geven, alvorens te beginnen met de samenvatting van het verhaal. Zo`n alinea kan helpen de lezer nieuwsgierig te maken naar het vervolg. Je zou zelfs de tekst van de voorpagina kunnen herhalen bij de recensie zelf.
Yahhrrrrm: dit kun je dan beter op de voorpagina doen. je maakt een kelin pakkend stukje over een film, eventueel begeleid door een leuk plaatje, en eindigt met `...´ lees hier verder
Boobema: Op zich vind ik het korte alinea in bold idee van boobers wel goed. Bij mijn volgende recensie zal ik dat eens toepassen.
Yahhrrrrm: w00t
Boobema: True, maar je moet natuurlijk proberen om je site zo optimaal mogelijk in te richten voor bezoekers. Schrijfconventies voor internet spelen daar zeker een rol in.
Yahhrrrrm: als je ziet hoe lang de gemiddelde bezoeker hier rondhangt, dan kun je het ook wel afdoen met plaatjes.
Boobers: Ik merk dat internetters beroerd slecht lezen. Echt nix, lijkt het soms! Als ze op zoek zijn naar een recensie, zullen ze gemotiveerder zijn om te lezen. Maar liever iets te kort dan iets te lang, geldt voor veel bezoekers denk ik. Misschien zou een recensie moeten beginnen met een korte alinea in bold, welk de film kort omschrijf en vertelt of het een topper is of niet (dit zie je ook vaak bij krantenberichten, bijvoorbeeld)
Boobema: Ik vind bij deze grote hoeveelheden tekst dit ook mooier inderdaad. Maar eigenlijk ben ik geen voorstander van zulke grote teksten op internet. Liever deel ik het dan in kleiner porties op. Dat is voor de gemiddelde bezoeker ook fijner lezen. Niet dat ik dit zelf altijd consequent doe overigens, maar ik probeer er op te letten.
Yahhrrrrm: ziet er goed uit. ik ben met je eens dat wanneer de lap tekst groter is, dat het zo beter uitvult. ik zou dat ook nog kunnen doen bij een paar recensies van mij met veel tekst, maar dat zijn er niet zoveel. ik kan nu alleen Death Metal Murders bedenken.
ik zal vanavond eens de tijd nemen om je recensie te lezen.
Boobytrap: De indeling is nu wat anders. De poster links op 150px, de screenshots op 420px. Het is maar een experiment, maar persoonlijk vind ik het zo mooier.