Yahhrrrrm: ik zal hem dit weekend bekijken. ik wilde de film altijd weer eens zien, nadat ik hem toen ik jong was op filmnet had gezien. een soort belgische giallo naar het schijnt, maar dan zeer slecht. net iets voor mij.
Boobytrap: Dan kijk ik `m weleens in het Frans (en denk de Vlaamse scheldwoorden er zelf wel bij). Tja, Vlaams kan op dat punt tamelijk sappig zijn. Ik hoop dat je de film kunt verstaan. Plôt Ôntwèèrps is nie om mi te laache zunne.
Yahhrrrrm: gaat helaas niet, anders had ik het gedaan. ik ontbeer de technische middelen om vhs over te zetten. er staat volgens mij een franstalige versie op cg, maar een van de leukste dingen schijnt het gescheld in het vlaams te zijn. ik heb de film nog niet geïnspecteerd, maar de hoes vermeldt dat deze versie (King Movies) nederlands gesproken is.
Boobytrap: Zet `m op CG. Ik heb `m geloof ik gezien, maar 100 % zeker ben ik er niet van. Ik kan die films niet goed uit elkaar houden. Als ik `m gezien heb, herinner ik me er weinig van. Op DVD ben ik die films nooit tegengekomen, met uitzondering van De Afterman.
Yahhrrrrm: yes, het heeft wat gekost, maar ik heb een vhs van De Potloodmoorden binnen!
Yahhrrrrm: ik heb vandaag lucker gehaald op dvd. ben nu halverwege en het is vrij geinig; lekkere low budget horror. ik zal kijken of ik morgen energie voor een recensie heb, moet dan wel werken.
Yahhrrrrm: boobbert en ik hadden ook zoiets van: die moeten we nog eens zien. maar dat viel dus nogal tegen. ik kan me voorstellen dat je dat bij `henry` had, al vind ik dat van de twee de betere film. beide zijn echter geen popcornvermaak, dus je moet er allereerst voor in de stemming zijn.
Boobema: Ik heb hem pas een keer gezien, maar dat is lang geleden. Ik wil hem graag nog eens zien en zal hem t.z.t. dan wel recenseren. Het effect dat jullie beschrijven had ik bij Henry Portrait of a Serial Killer. Bij een tweede keer kijken vond ik het maar een saai gebeuren.
Yahhrrrrm: klopt, al vind ik natural born killers nog steeds goed te doen. die film heeft visueel veel meer te bieden. bij meerdere keren man bites dog kijken valt op dat er eigenlijk niet zoveel gebeurt. en dan zit je er anders in en meer te wachten op die krachtige scènes die je je herinnert. die boeten dan aan kracht in, daar ze niet de hoofdmoot van de film zijn. poelvoorde vind ik overigens een zeer aardige acteur.
Boobytrap: Ik had zo`n beetje dezelfde ervaring. Ik heb hem overigens maar twee keer gezien. De eerste keer was ik onder de indruk, maar toen ik hem een paar jaar geleden eens terugzag, stelde hij me teleur. Oliver Stone heeft ook eens zo`n film gemaakt, Natural Born Killers. Die zit weliswaar anders in elkaar, maar heeft hetzelfde effect: je raakt overdonderd, maar als hem terugziet, valt het kunstmatige van het geheel op. Dat is bij Man Bites Dog ook het geval.
Yahhrrrrm: niet door mij. de eerste keer vond ik hem goed, de tweede keer minder en daarna nog minder. ik denk dat ik het bij 3 keer houd.
Boobema: Wanneer wordt Man Bites Dog toegevoegd? Die klassieker kan hier toch ook niet ontbreken.
Boobytrap: Ik zou Yarhm maar vertrouwen op dit punt. Ik heb hem zo`n vijfentwintig jaar geleden eens gezien en had ook niet veel idee waar het nu precies over ging. Ik heb ook nog geen behoefte gevoeld om hem opnieuw te bekijken. De hype rondom de film was toen (en nu weer) belangrijker dan de film zelf, vrees ik.
Boobema: Klinkt op zich als een prima plot!
Yahhrrrrm: ik heb afgelopen weekend The Afterman geprobeerd, maar dat is een wlehaast onkijkbare film (zelfs onder het genot van een jointje) surrealistisch. en slecht. enige geinige is als die kerel verkracht wordt. voor de rest... ik zou er niet eens een recensie over kunnen schrijven. waar het over gaat weet ik namelijk nog steeds niet, behalve dan dat een kerel wat rondloopt in een post apocalyptische wereld, verkracht wordt en lesbiennes bespiedt.
Yahhrrrrm: da`s jammer. ik zal eens kijken of ik aan de nederlandstalige versie kan komen. maar dat zal wel weer lastig worden. ik heb bij cg een request gedaan voor the antwerp killer. hopelijk helpt het.
Boobytrap: De Potloodmoorden staat op CG, met Franse audio weliswaar
Boobytrap: Die discussies gingen daar over van alles en nog wat. Naar aanleiding van deze film natuurlijk over de vraag of al dat zinloze geweld wel aanvaardbaar was (dat was een issue in die dagen, men vond toen alles wat onsmakelijk was `fascistisch` en een groot gevaar voor de samenleving). Ik heb daar ook The Afterman gezien, maar ik herinner me slechts wat losse beelden. Ik woonde toen daar in de buurt, kon te voet naar huis, hoefde dus niet meer te rijden, was nog jong, en ...
Yahhrrrrm: afterman, een post apocalyptische film uit belgië. die moet ik ook maar eens zien! de potloodmoorden is toch gewoon een belgische variant op de giallo? waarover gingen de discussies, het zinloze geweld of het feit dat de film zo slecht is?
Boobytrap: Die wel het niet, of beter: die was het ook, of nog beter: ik bedoelde een andere, en wel The Afterman. Er bestaat blijkbaar zelfs een Afterman 2, en deel 3 staat op uitkomen. Maar De Potloodmoorden was er ook een, ja. Ik heb die ook gezien, zo`n twintig jaar geleden, in een zaaltje in Berchem, Antwerpen. Het was geen echte bioscoop, meer zoiets als De Effenaar (als ik me niet vergis) in Eindhoven: er kwamen veel studenten en de discussies achteraf (waar het eigenlijk om draaide) liepen steevast uit de hand.
Yahhrrrrm: ik denk dat ik weet welke die andere is: De potloodmoorden
die film heb ik ooit gezien toen ik een jaar of 12 was in de goeie, oude filmnet tijd. kan me er eigenlijk niets van herinneren. die zou ik ook wel weer eens willen zien. een request bij cg is een goed idee, maar ik vermoed niet dat het iets oplevert.
Boobytrap: Ik vrees het ook. Ik heb het jaartal ook opgezocht, ik herinner me dat er nogal wat ophef was over die film, plus over een andere, waarvan de titel me niet te binnen wil schieten. Die werd in elk geval door een ander gedraaid, want IMBD vermeldt alleen deze film van deze regisseur. Ik denk dat je nog het meeste kans maakt als je een verzoek op cinemageddon plaatst, er moet ergens een gek rondlopen die deze film op video of weet ik wat heeft.
Yahhrrrrm: 1983. het lijkt me een film waar je toevallig tegenaan moet lopen. volgens mij is ie nauwelijks te krijgen.
Boobytrap: Wel ooit van gehoord, nooit gezien. Is van lang geleden, niet? Ben morgen in Brussel (niet ver van Antwerpen), zal eens zien.
Yahhrrrrm: @ boobytrap. heb jij ooit van The Antwerp Killer gehoord? ik lag echt in een stuip toen ik de recensies op imdb las. valt eraan te komen?
http://www.imdb.com/title/tt0257407/