Yahhrrrrm: Ik moet wel toegeven dat die nerd die een pistool in zijn locker heeft een beetje Columbine avant-la-lettre was. Dit sub-plot onderkende toch een probleem dat universeler is dan slechts het wereldje dat geschapen is in deze film.
Boobers: Het is ook niet het verhaal op zich wat orgineel is. Maar meer de karakters, wat ze zeggen en het feit dat ze totaal verschillend van elkaar zijn maar toch bevriend raken (wat nooit buiten detentie zou kunnen gebeuren door de hierarchie op het schoolplein). ps. doodgegooid worden is nooit leuk natuurlijk
Yahhrrrrm: Het komt ook een beetje omdat ik bij maatschappijleer ben doodgegooid met deze film. De lerares zette vaak een film op, omdat ze geen les kon geven. Ze had slechts 2 films in haar collectie en democratisch proces wees uit dat het bijna altijd The Breakfast Club werd ipv Mississippi Burning. Exxxtreem slecht is hij inderdaad niet, maar wel behoorlijk matig met dat cliche highschool verhaaltje.
Boobers: dat weet ik, hij krijgt ook geen 10 voor orginaliteit.
Yahhrrrrm: Smaken verschillen, dat klopt. Dit neemt niet weg dat er in de jaren ´80 veel meer van dit soort films gemaakt zijn. The Breakfast Club is wellicht de bekendste, maar zeker niet de eerste met deze formule.
Boobers: Daar ben ik het niet mee eens. Hij is zeker niet cliché. Ik denk dat je je moet realiseren dat ik een wat andere filmsmaak heb dan jij ;-)
Yahhrrrrm: Kom op zeg, een 8 voor deze shit? De enige geinige dude wordt gespeeld door Judd Nelson en die veranderd ook vrij snel in een janker. Enorme jaren ´80 cliche zooi.
Boobanne: Tja ik hou van humor, originaliteit en het onderwijs :P
Boobers: Ja je vindt hem heel goed denk ik!
Boobanne: Deze wil ik wel graag een keer zien!