Yahhrrrrm: het enige juiste is de bijbel
Boobema: In ieder geval juister dan de recensie zelf
Boobers: Als ik het doe, zal ik ze idd meenemen! Ik moet je maar op je woord geloven dat het juist is, want ik kan het me zelf niet herinneren
Boobema: @Boobers: Neem dan meteen alle punten die ik hieronder noem mee in de wijziging van je recensie.
Boobers: Ik heb mijn recensie teruggelezen. Ik bedoelde dat ik een andere dogma-film heb gezien, niet dat ie van Lars von trier is, maar ik zal de zinsopbouw wat wijzigen zodat het logischer klinkt. Van wat ik mij kan herinneren is deze film wel een dogmafilm.
Boobema: @Stanneman: Ik neem aan dat je het over Boobers` recensie hebt en niet over mijn persoon. Op basis van een aantal forumreacties dergelijk pretentieus commentaar leveren op mijn mening over deze film lijkt me namelijk ongegrond.
stanneman: @boobema, heb je de film Festen uberhaubt wel gezien ? De content die jij hieraan toeschrijft wijkt echt verre weg af van de daadwerkelijke inhoud. en dus. Tijdens een familie diner openbaart een der kinderen sexueel misbruikt te zijn door zijn vader.. De one shotopnamen waar Dogma bekent om staat typeert de film in al zijn briljantheid. angrijpend, voorstelbaar en prachtig acteerwerk. Ik zou zeggen `gooi je bruce willesilms weg en kijk `m eens
stanneman: briljant !
Boobers: ik zal m eens een nieuwe geven want die die hij heeft is best verouderd!
Boobbert: Cd`s die Boobers` bedrijf vormen en onderdak hebben gevonden in het piemeltje van Boobema.
Boobema: same here
Boobers: ik begrijp echt wat je bedoelt ja
Boobbert: Net als je hele bedrijf?
Boobers: of in jouw piemeltje
Boobema: knoop in je zakdoek leggen dan
Boobers: okeej, als ik m niet vergeet...
Boobema: nieuwe ambitie??
Boobers: nee, beter geheugen hebben!
Boobema: moet je betere recensies schrijven
Boobers: Ik kan me weinig (niets) van herinneren...
Boobema: bovendien snap ik niet dat je deze film zo`n hoog cijfer kunt geven
Boobema: dit is een kleine moeite
Boobers: maar nu is reisboob interessanter! :-p
Boobema: je geloofwaardigheid staat hiermee natuurlijk wel op de rails
Boobers: only god will ever know...
Boobema: Gaat Boobers nog iets met mijn opmerkingen doen vanavond?
Boobema: @Boobers: 1) De vader vermoordt geen kleine meisjes, maar hij heeft door de verkrachting van zijn zoon en dochter ervoor gezorgd dat de dochter zelfmoord heeft gepleegd. Dit is de reden dat de andere dochter op zoek in naar een afscheidsbrief, die gevonden en voorgelezen wordt. Uiteindelijk komt iedereen dus achter de daden van de vader en schoppen ze hem het huis uit. 2) Je zegt `andere dogma-film van Lars von Trier. Festen is echter van Thomas Vinterberg! 3) Van het genre zou ik inderdaad drama/humor maken.
Boobbert: Heeft die reactie veel met Feyenoord te maken?Eh no.
Boobema: Ik neem aan dat het hier gaat om de charme van Vinterberg en niet van Von Trier!!
concha: Ik had ze graag nog een seizoen zien afgaan. en die aankopen zijn ook altijd top. Hoop wel dat die Wotte ook meteen opzout!
Yahhrrrrm: Gullit en Petrovic stappen per direct op. Goed seizoen, man.
concha: Trowens al die Japanse shit van jou, wordt ook vaak tot de arthousefilms gerekend!
concha: Wat is er met Gullit? En die film van gister is misschien wel een arthousefilm, maar wel een toppert. Wendy is een pistool voor alle duidelijkheid.
Yahhrrrrm: En waar ben je gisteren dan heen geweest? Sander vond trouwens Jackie Brown ongeveer de beste film ooit, dus die gast zou ik op dat gebied niet al te serieus nemen. Gefeliciteerd met Gullit, trouwens.
concha: Welke arthousefilms dan? Alleen the city of lost children, die je zelf ook niet slecht vond. Daarbij heb ik jou nog nooit serieus een filmaanrader gegeven die jij niet goed vond. Trouwens over Simon heb ik eerlijk gezegd hetzelfde vooroordeel als jij, maar als zelfs Sander het een echt goede film vindt, moet ik hem toch maar eens kijken.
Yahhrrrrm: Zit ie een beetje een film te verdedigen die hij nog niet gezien heeft. Ik kan van jou steeds minder aannemen tegenwoordig, met je naar art-house neigende smaak. Ik hou van pulp en rotzooi, maar nee, meneer houdt van kwaliteit en boehoe onzin. En wat heeft Abel met Simon te maken?
concha: Aangezien ik de film zelf niet heb gezien, geef ik geen argumenten, wanneer ik dat wel heb gedaan zal ik ze hier wel plaatsen. Maar dan vind ik wel dat je die film met kijken als ook ik zeg dat het een 7 of hoger is. Van mij kan je toch wel ets aannemen op filmgebied? Abel was ook top!
Yahhrrrrm: Ik heb je al echt veel argumenten horen geven voor de film, niet dus. De toonzetting en het verhaal van die film spreken me totaal niet aan. Dit geldt ook voor de personages, de regisseur en de hoofdrolspeler. Die film ga ik dus echt niet kijken. Als je een film gaat kijken waarvan je van tevoren weet dat ie enorm slecht is ben je wel erg dom bezig.
concha: We kijken hem wel een keer samen(van mij kan je tenminste geen aids oplopen). Die simon houdt trouwens helemaal niet van enorme homo`s!
Yahhrrrrm: Terwijl ik een aidslul in mijn endeldarm heb, bedoel je? Rot toch op man. Dit is een ┬┤promofilmpje┬┤ voor het o zo liberale Nederland met elementen als AIDS, het homohuwelijk en drugs. En natuurlijk hartverscheurende en totaal niet valse sentimenten, sure. Die Eddy Terstall moet ik sowieso niet en Cees Geels is een overschatte kutacteur. Heb je hem niet zien janken bij Barend en van Dorp? Wat een verschrikking, die vent. Simon is gewoon Amsterdamse grachtengordel shit eerste klas. Als je dit goed vindt dan was van Gogh ongeveer de beste regisseur aller tijden.
concha: Dat heb ik je wel vaker bij een film gezegd, terwijl je het niet geloofde en toen was het ook waar. Hoe dan ook Dear Wendy moet je sowieso kijken.
concha: Jawel, maar mijn reactie is blijkbaar niet geplaatst. Ik durf te zweren dat jij als je open minded naar deze film kijkt, je hem zeker een 6 zal geven.
Yahhrrrrm: Ja daar heb je dan ineens niks meer op te zeggen, he.
Yahhrrrrm: Ja hoor, Simon is een topper. Zonder hem gezien te hebben durf ik mijn handen ervoor in het vuur te steken dat dit een zeikfilm (op zijn Nederlands weliswaar) eerste klas is.
Concha: Gisteren naar de film geweest, naar de nieuwe van deze regisseur. De titel klinkt niet best,Dear Wendy, maar het is een supertopfert, een dikke 8. Origineel, goed verhaal, vermakelijk en een sterk einde. Aanradert. Simon schijnt trouwens ook echt top te zijn, als zelfs Sander dat zegt!
Boobers: Ik ga ze allemaal wel blieken. Ze zullen niet in mijn top-10 komen maar zijn altijd erg geinig om te zien. En ze blijven enorm in je kop hangen!
Boobema: Ook wel een aardige dogma-film is Mifune`s Last Song, hoewel dat wel enigszins een vrouwenfilm is.