Boobema: En wat die FX betreft: ja, dat moet je inderdaad in de tijd zien. Maar ik heb films gezien die veel ouder zijn dan deze, die veel minder neppe effecten hebben. Daarbij heb ik ook het slechte geluid meegenomen in mijn afweging hier een dikke onvoldoende voor te geven.
Boobema: Ik kan begrijpen dat je hem hoger beoordeeld. Ik zat zelf ook te twijfelen aan het cijfer. Zie het hier maar als een 6+. Ik vind echter dat Hitchcock te veel kansen heeft laten liggen om hier een echt goede horrorfilm te maken.
Boobytrap: Ik had deze hoger gekwoteerd; ik ben geen Hitchcock-fan, maar deze vind ik naast bijv. North by Northwest een van zijn beste films. Sommige scènes, vooral die met de kinderen, zien er inderdaad gedateerd uit, maar ja, de film is bijna een halve eeuw oud, hè. Het einde moet je een beetje zien in de context van Hitchcock katholieke achtergrond: het is verlossingsmetafoor, het gekwetter, de agressie, het is allemaal voorbij ... de verlossing wordt hier gezocht in de zg. `zin van het lijden`, niet in bloedwraak.