Yahhrrrrm: idd. dat je een beetje kunt cross-searchen etc. btw, Giallo (pronounced IPA: [`ʤallo], approximately JAHl--loh) is an Italian 20th century genre of literature and film. It is closely related to the French fantastique genre, crime fiction, horror fiction and eroticism. The term is also used to mean an example of the genre, in which case it can take the Italian plural gialli. The word giallo is Italian for "yellow" (see Wiktionary: giallo) and stems from the genre`s origin in paperback novels with yellow covers.
Boobema: Misschien is het in navolging van Yahhrrrrm`s idee handig om naast de hoofdgenres een nieuwe rubriek met genres aan te maken. Niet alleen voor landen, maar allerlei mogelijkheden zijn dan denkbaar (ik denk aan Oscar-winnaars, anime, giallo, etc). Wanneer je dan klikt op dit extra genre krijg je een overzicht van alle films in dit extra genre. Je zou sommige films ook meerdere extra genres kunnen meegeven.
Yahhrrrrm: ok, jouw idee dan.
Boobers: jou idee is 100x ingewikkelder om te maken
Yahhrrrrm: dat is geen slecht idee. mijn idee is wellicht nog simpeler. spaghettiwestern verdwijnt. in plaats hiervan kun je zoeken op landen, met andere woorden: indien je een spaghettiwestern zoekt, vink je `western` en `italië` aan en je hebt ze gevonden! hierdoor kom je niet met tig genres te zitten, maar kun je wel bijv. spaghettiwesterns zoeken.
Boobers: idd! we moeten hier wel wat op bedenken want mensen gaan geen westerns meer vinden zo. Ik kan een genrespecificatie-invoerveldje maken waar je zoiets als giallo (wtf) kan invullen als dat zonodig moet. Vervolgens kan ik op het genre in de database een search and replace doen zodat ze terug gaan naar western.
Boobbert: echt verteld ja!
Boobers: vertel maar vrijdag!
Yahhrrrrm: als jij nou eens de moeite neemt om daadwerkelijk te lezen wat ik voorstelde, dan gaf je niet zo`n antwoord. een idee moet tot wasdom komen. mijn spaghettiwestern-genre indeling is slechts een rudimentair idee en niet praktisch. daarom opteerde ik voor een landenindeling, hetgeen boobema ook een goed idee vindt. het food-idee is hiervan een visueel voortvloeisel. dus spaghetti voor italië, boerenkool voor nederland, etc. maar neem eerst maar eens door wat ik erover te melden heb op andere forums hier. er wordt een klip en klare oplossing geboden die alles gebruiksvriendelijk maakt en praktisch nauwelijks moeite kost om te implementeren. ik kan et hier gaan herhalen, maar dat is natuurlijk onzin. de `handleiding` ervoor staat reeds op een ander forum. en dan nog iets, het is toch positief dat boobs met de site bezig zijn en verbeteringen proberen aan te brengen?
Boobers: welke ideeen? de genres? daar heb ik al mijn mening over gegeven...
Yahhrrrrm: maar goed, wat vind je van mijn ideeën?
Boobers: ik doe al mijn best om centjes binnen te halen. Tnx dat je t bericht verschoven hebt
Yahhrrrrm: geez louise, gratis naar een of ander buttfestival. als je er nou vette knaken voor kreeg, oke? maar een paar kaartjes???
Boobers: ja, we kunnen gratis naar dat festival dus dat is wel zo netjes om hem dan te behouden op de 1e plaats
Yahhrrrrm: is ook echt belangrijker dan filmboob. alleen maar commentaar, die gast.
Boobers: Kan je dat nieuwsbericht op de voorpagina even weghalen... ik wil zxzw even bovenaan hebben totdat het festival is geweest
Yahhrrrrm: en voila, een boerenkool logo!
Yahhrrrrm: "Misschien dat ik die term in de toekomst nog eens vervang door een andere" - Boobema. Schijtfilm klinkt in elk geval stukken beter.
Boobema: Beste Micheal. Ik ben helemaal niet altijd negatief. En ook over Nederlandse films ben ik lang niet altijd negatief. Ik verwacht echter wel een bepaald niveau van kwaliteit van een film, wil ik een film goed op waarde schatten. Mijns inziens wordt kwaliteit niet geboden in Honeyz. Wat dat betreft doet deze film niks onder voor veel rommel die uit Hollywood komt: een slecht script dat bol staat van de cliché`s. Sorry hoor, maar dat is in Honeyz toch echt ook het geval. Als ik niet tot de doelgroep behoor en een film niet goed vindt (gelukkig bestaat er zoiets als subjectiviteit) is het mijn goed recht de film negatief te beoordelen. Dat daarbij wel eens kort door de bocht kan worden gegaan is niet uit te sluiten en bovendien ook niet erg: daartoe moet de mogelijkheid gewoon bestaan. Dat de bestempelling `poepfilm` niet de meest intelligente is en ook niet van het beste gebruik van journalistiek jargon, daar wil ik nog wel inkomen. Misschien dat ik die term in de toekomst nog eens vervang door een andere. Verder ben ik het niet met je relaas eens. Zeker niet daar jij niet met overtuigende argumenten kunt komen waarom Honeyz wèl een goede film is.
Micheal: Beste Boobema, Voor iemand die niet tot de doelgroep behoort en dus negatief over deze overigens redelijke Okee-je meidenfilm vindt ik je nogal kort door de bocht. Poepfilm?? Kom op zeg, wat ben jij voor journalist! Lekker makkelijk om vanachter je PCtje ander mans werk de grond in te boren! Ik ben een goeie vriend van Anna en daarom NIET objectief maar het mag wel eens gezegd worden. Wat zijn nederlandse filmresencenten toch altijd negatief BAH!
Boobema: kun jij ff een script schrijven dan?
Yahhrrrrm: yeah, scat honeyz hehe
Boobema: Een remake van die Japanse topfilm?
Yahhrrrrm: een meidenfilm van boobema: that i gotta see! zullen daarin weinig uitwerpselen voorkomen?
Boobema: Beste Renske. Ik zeg dan ook "Dat dit in houdt dat mijn beoordeling nogal negatief is heeft dan ook vooral te maken met het feit dat ik niet tot de doelgroep behoor." BETER LEZEN!!!!
renske: Wat ben jij een zielig figuur zeg, dat je je zo moet uitlaten over zo`n prima leuke meidenfilm. Obejectief kan jij het dus zeker niet bekijken. Ga jij maar eens een jonge meidenfilm maken! Dat is zeker een droom van je die maar niet uitkomt en dan ga je ze maar afkraken.. knap hoor.
Boobema: had je het over baggerfilms, over nederlandse films, of over de combinatie van die twee?
Yahhrrrrm: daar had ik het niet over
Boobema: spetters is behoorlijk oke
Yahhrrrrm: en dan vraagt ie mij wanneer ik het gehad heb met spaghettiwesterns... hoeveel nederlandse baggerfilms nog?