Yahhrrrrm: haha. hmm, ik zal me er maar niet aan wagen. mensen nemen tegenwoordig alles zo serieus, hoewel het wilders kapsel natuurlijk al een hoop van de intenties zou verraden.
Boobytrap: Van `t weekend Death Wish toevallig op tv gezien. Geinig is ie zeker, goed allerminst. Vrijwel alle scènes met straatgeweld hebben dezelfde opbouw: een paar als hippies uitziende straatschoffies (de film is zeer sterk gericht tegen de jaren zestig) dagen Bronson uit, trekken vervolgens hun messen, en worden door Bronson overhoop geschoten. Misschien moet Yarm een remake overwegen: Bronson wordt vervangen door een Limburger met een Wilders-kapsel, en de hippies door kut-marokkaantjes. Je hebt zo een schandaaltje.
Yahhrrrrm: death wish is zeker geinig
Boobema: Deze lag idd in dezelfde actiebak. Volgens mij hebben Saturn en Mediamarkt over het algemeen redelijk dezelfde acties lopen. Ik heb nog wel wat meer aardige dvd`s uit die bak gegrabbeld (o.a. Death Wish).
Yahhrrrrm: in duitsland, bijv. berlijn, is de saturn vrij top qua spaghetti westerns, maar die duitsers consumeren ze ook veel meer. ik ben in nederland nog niet in een saturn geweest. mediamarkt had overigens de spaghetti western Keoma (ook met franco nero) in de 6 voor een tientje actie.
Boobema: Deze lag voor heel weinig geld bij de Saturn. Ik hoop dat ze daar in de toekomst meer van dit soort klassiekers in de aanbieding krijgen.
Yahhrrrrm: daar heb je wel een punt, maar wellicht zou dat afbreuk doen aan zijn coolheid. corbucci is na leone de beste spaghetti western regisseur. ik denk dat je the mercenary ook goed zult vinden.
Boobema: Gisteren deze film gekeken. Ik ben er behoorlijk tevreden over. De sfeer is inderdaad erg goed. Ook de vele actie vond ik prima: dat machinegeweer kicks ass! Hoewel de hoofdpersoon wel erg cool is, vond ik hem ook een behoorlijk plat persoon. Ze hadden hem van mij wel wat meer emotie mogen meegeven.
Yahhrrrrm: ik zag het, ja. excellente recensie wederom, maar dat is geen nieuws bij jou. enfin, ik ben er ook nieuwsgierig naar, maar googlen biedt ook al geen soelaas. lijkt me sowieso een nederlander. behalve roel bos ken ik er verder maar weinig (geen?) die met spaghetti westerns te maken hadden.
Scherpschutter: Ik heb de opmerking ook geplaatst bij mijn review, maar heb jij enig idee wie die `Erik Schippers` zou kunnen zijn?
Ik heb de film heel nauwkeurig bekeken, in de hoop dat ik een glimp zou opvangen van Wim T. Schippers. Op de een of andere manier had ik me die in een film als Django kunnen voorstellen, maar ik heb hem niet bespeurd.
Scherpschutter: Daar kan ik al heel wat mee. Ik ga op Italiaanse sites wel even controleren of de namen in de It. + internatonale versie gelijk zijn; daar zit, zoals je ws weet, weleens verschil tussen, Gary Diamond wordt Hammond, Loco wordt Tigrero, Angel Eyes Sentenza etc. Het antwoord kan wel even op zih laten wachten, maar we hebben de tijd.
Yahhrrrrm: snel even gezocht, dus er zijn waarschijnlijk nog meer, voor- of achternaam: Diamante Lobo , Il Grande duello, Adios Gringo, Vado... l`ammazzo e torno, Lo voglio morto, Sapevano solo uccidere, Amore, piombo e furore en clayton city in ...e vennero in quattro per uccidere Sartana!
scherpschutter: Ichi the killer was not my cup of tea, maar de trailers zien er goed uit. Tarantino opgemerkt in één van hen. Inderdaad, een slecht acteur, maar dankzij hem haalt de film ws de schappen. Ik heb je `Clayton-vraag` gesteld aan Shobary, maar hem schiet slechts één Clayton te binnen (ws Grande duello) Kun je een lijstje opstellen met `Clayton-films`; ik kan de vraag eventueel ook doorspelen naar het Italiaanse forum La Colt è la mia legge, daar zijn een paar echte diepgravers aan het werk.
Yahhrrrrm: dat is niet zomaar een japanner, maar de controversiële regisseur takashi miike (van ichi the killer). het is de eerste sushiwestern. ik ben er erg benieuwd naar. quentin tarantino speelt overigens ringo in die film. een belachelijke keuze, als je hem met, pak hem beet, giuiliano gemma vergelijkt. bovendien is tarantino een waadeloze acteur, dus hopen dat het een bijrol is. de film gaat in première op het filmestival van venetië, wat een dezer dagen wordt gehouden.
scherpschutter: Is SUKIYAKI (met een I dus), sorry.
Scherpschutter: Dit zul je wel weten, maar sommige lezers misschien niet: een Japanner heeft een remake gedraaid. Op You Tube vind je een waaier aan teasers, trailers etc. + gesprekken met de regisseur (?) in het Japans - en dat versta ik niet. Geef in: SUKIYAKY WESTERN DJANGO (bij alleen DJANGO krijg je eerst alles over Django Reinhardt).
Boobers: ik vond m niet zo bijzonder. verhaal niet, personages niet, sfeer niet
Yahhrrrrm: maar nu denken mensen dat het een topper is en als ze naar imdb gaan ook al. nuanceren one-two
Boobers: echt veel zin om een recensie toe te voegen van een film waar al een recensie van is!
Yahhrrrrm: pourquoi pas?
Boobers: EH NO!!
Yahhrrrrm: @boobers, recensie one-two
Yahhrrrrm: ik ga mijn winning streak (geen enkele onvoldoende) niet onderbreken, cq geen andere genres. ben nu bezig met five men army (tot nu toe een 7). death rides a horse en kid vengeance staan op het programma. mackenna`s gold was op de bbc. normaliter kijk ik niet naar zo`n film, maar de cast was interessant genoeg. film bleek zeker niet slecht.
Boobema: most western addicted dude everrrrr....
Yahhrrrrm: maandag recensie. supercoole film, waarschijnlijk nog wel meer waard. daarvoor zal ik hem echter vaker moeten bekijken, wat zeker zal gebeuren. kan zich meten met sergio leone`s films.