Yahhrrrrm: wanneer je op mij reageert, dan neem ik aan dat je abn begrijpt. in dat geval geeft het geen pas om in gebroken engels op mij te reageren. voor de rest verwijs ik je naar wat ik er eerder over zei. in nederland hoeft namelijk niemand soldaatje te spelen, daarvoor wordt zelf gekozen. dat men van hogerhand vervolgens fouten maakt, dat had je reeds kunnen weten van alle voorgaande oorlogen die er ooit gevoerd zijn. en voor de rest interesseert het me werkelijk geen ene mallemoer. prettig weekend!
ramonez: Yarrruumm,ore what ever your name is,comment if youve been there,saw it and know what the fuck you are talking about,but you dont know dragschit
scherpschutter: Met mijn naam zou je denken dat ik een betrokkenene ben, maar die is uit andere overwegingen gekozen. Ik heb de zaak in de loop der jaren redelijk goed gevolgd en een achterneef van me, werd als officier uitgezonden naar de regio. Ik geloof dat Dutchie in grote lijnen gelijk heeft; steeds weer terugkerende elementen zijn a) het mandaat schoot tekort b) steun bleef uit en c) de situatie was ingewikkelder dan algemeen afgeschilderd; hierbij komt vaak naar voren dat de moslims niet zo onschuldig waren als ze zich steeds hebben voorgedaan (hetgeen niet wegneemt dat zij in dit geval slachtoffer waren en dat er van onze zijde fouten kunnen zijn gemaakt). In plaats van allerlei wilde beschuldigingen te uiten, zouden we beter kunnen nadenken over dit soort missies. Willen we wel mensen uitzenden, en zo ja, welk mandaat geven we ze dan mee?
Yahhrrrrm: jij beschuldigt ook, terwijl je geen zak van mij weet. spreek niet in meervoud zou ik zeggen, want mijn naam staat niet onder de recensie. dat jullie lef hebbebn, konden we goed zien aan de `piano player`. enfin, je kiest er zelf voor om soldaatje te spelen. dus kom alsjeblieft niet hier janken. wat maakt het jou bovendien uit wat een of andere recensent schrijft? voor verdere kritiek moet je bij boobers zijn, maar laat mij erbuiten. ik was er gelukkig niet bij. alleen sukkels zoeken zulk soort situaties op. en kijk nu naar bijvoorbeeld jou, je loopt nog steeds met frustraties en/of trauma`s. maw, wil je een geestelijke verkrachting? ga in het leger!
dutchie: ach ik kan alleen maar zeggen:wat een stelletje verschrikkelijk eikels zijn jullie .. volgens mij hebben jullie nooit gekeken hoe het mandaat eruit zag wat we hadden .. ik zal jullie vertellen dat iedere dutchbatter meer lef had dan jullie. wij MOCHTEN!!! alleen maar kogeltjes terugmeppen en hebben om luchtsteun gevraagd maar kregen het niet we mochten niet terugschieten wij waren daar om als een scheidsrechter tussen de partyen in te staan.dat moesten we doen en niet de moslims verdedige..!! die waren net zo slecht als de serven geloof mij !!! en jullie zijn et zo slecht volgens mij want jullie beschuldigen terwijl je er geen zak van weet !! maar voor de rest zijn jullie al op uitzending geweest..?durven jullie niet cker ? hou dan ook gewoon je bek !!
Yahhrrrrm: worst babysitters everrr
Boobema: voordat je ze een tik hebt kunnen verkopen zijn ze al met de staart tussen de benen vertrokken
Boobers: we moeten eens blauwhelmbashing gaan introduceren
Boobema: Nederlandse soldaten hebben ook een baggertraining. Komen ze een keer in een vuurgevecht vragen ze zich af waar de trekker zit. Bovendien worden ze dan ook nog eens aangeklacht door de staat hier. Trieste gasten zij het....
Yahhrrrrm: het hele blauwhelmidee is bullshit. heb net een instructiefilmpje gezien op internet. heel vreemd dat die dudes vervolgens niet weten wat ze moten doen
Boobers: idd knap dat je zo gigantisch kan falen
Yahhrrrrm: toch knap
Boobers: Het trieste is dat de dutchbatters te schijterig zijn om dan maar ook een miertje te doden, maar door hun falen lukt het alsnog om indirect 8000 man te doden!
Yahhrrrrm: laat ik maar niet ingaan op die discussie. straks heb ik een mes tussen mijn ribben
Boobbert: Ten vierde, Boobema ook Ten vijfde hoor ik meer mensen over moslims klagen dan dat moslims klagen.
Yahhrrrrm: ten eerste waren het losers eerste klas, ten tweede hadden ze geen mandaat, ten derde moslims hebben altijd wat te klagen
Boobema: Zoals ik al aangaf is dutchbat zeker niet onschuldig aan een (groot) aantal misdaden ter plaatse. Feit blijft dat Mladic de opdracht tot de massamoord heeft gegeven.
Boobbert: Heeft Boobers weinig (deels) gelijk? Dutchbatters hebben gewoon moslims doodgereden omdat ze in hun broek scheten om weg te komen. Dat heb ik uit eerste hand(excollega van de vuilnisman). Daarbij Hebben Serviers niet zozeer de als enige de schuld. Eurpa en de andere westerse landen wilden een oorlog inYougoslavie. Ze waren bang voor de macht van een niet communtstisch groot Y. Zij hebben dus een oorlog gecreebeerd die voor opsplitsing zou zorgen. Heel weinig gelukt moet ik zeggen.
Boobers: als de dutchbat gewoon vastberaden had gezegd: EH NO! dan waren de serviers vast niet binnengevallen. Maar één servier hoefde maar te zeggen haaawap! en toen scheten alle butbatters in hun broek en zeiden okeeeee!
Boobema: Vooruit dan, het was een safe haven. Dutchbat moest de mensen daar beschermen. De rest van mijn verhaal blijft staan. Dutchbat had niet voldoende middelen om de mensen te beschermen, de NAVO heeft een inschattingsfout gemaakt en de mujdejejs waren de Serviërs.
Boobers: die enclave werd juist opgezet als savehaven voor de moslims. En ze waande zich ook veilig. Achteraf hadden ze beter de bossen in kunnen rennen, want dan was de KILLINGSPREE minder erg geweest. Dutchbat bouwde niets op.
Boobema: Dutchbat was daar idd om de mensen te beschermen, maar dat was vanuit een opbouwmissie, waarbij expliciet door de NAVO is gesteld dat het een veilige zone betrof. Dutchbat was aldus niet voorbereid op een oorlogssituatie. Toen de Serviërs aanvielen had Dutchbat dan ook niet de juiste en voldoende middelen om een slachting te voorkomen. Dat Dutchbat ook niet altijd lieverdjes waren, oke..... De schuld ligt echter bij de Serviërs.
Boobers: tuurlijk wel... als iemand zegt tegen jou: ik bescherm jou. en vervolgens zegt YAHRRRR alstublieft mr.vijand en duwt jou naar de vijand toe... dan is diegene wel HEEEEEEL weinig schuldig aan de moord, moet ik zeggen.
Boobema: feit is dat het niet de schuld van dutchbat is dat daar een `massacre` heeft plaatsgevonden
Boobers: Je mening is dat ze er niet veel aan konden doen. In ABN versta je bij een dergelijke zin dat ze door de situatie er niets aan konden doen. Dat is echt waar ja. Maar anders moet je maar even vertellen wat je wel bedoelde!
Boobema: knap om het met me oneens te zijn terwijl je niet hebt gehoord waarop ik mijn mening baseer
Boobers: uit yahrms perspectief ben ik het helemaal met boobema eens... uit boobemas perspectief ben ik het totaal met boobema oneens
Yahhrrrrm: idd. je moet geen nederlanders sturen om mannenwerk te verrichten
Boobema: die dutchbatters konden er bovendien ook niet veel aan doen, echt fair om hun de schuld te geven
Boobema: die dutchbatters konden er bovendien ook niet veel aan doen, echt fair om hun de schuld te geven
Yahhrrrrm: er moet een vraagteken achter de titel en het jaartal is 2005. zie http://www.bbc.co.uk/bbcfour/documentaries/storyville/srebrenica.shtml kan je ook meteen A Cry From the Grave -deel 1- zeg maar, toevoegen
Boobers: 250000 totaal, Srebrenica is maar 1 stadje
Yahhrrrrm: en het is aburrido
Yahhrrrrm: 8000
Yahhrrrrm: 800 mensen, echt een genocide, het was oorlog man, collateral damage noem je dat.
Yahhrrrrm: rot toch op met die documentaires man. films kijken!