Get Out

Deze satirische horrorfilm, het regiedebuut van de komiek Jordan Peele, groeide in eigen land uit tot één van de grootste kassuccessen van het afgelopen jaar. Ook buiten de VS deed de film het goed. Het onderwerp, de - vaak niet (h)erkende - privileges van de blanke bevolking, had daar ongetwijfeld veel mee te maken.

Chris, een Afro-Amerikaanse jongeman, gaat aarzelend in op het verzoek van zijn nieuwe vriendinnetje, de blanke Rose, om een weekend door te brengen op het landgoed van haar ouders. De ouders van Rose zijn welgesteld en hijzelf is van bescheiden komaf, maar Rose zegt hem dat alles goed komt: haar ouders zouden een derde keer voor Obama hebben gestemd en zijn tegen rassenscheiding. Eenmaal aangekomen op het landgoed, ruikt Chris al snel onraad: alle bedienden zijn zwart en lijken zich te gedragen alsof ze zijn gehypnotiseerd. Als de ouders een tuinfeest organiseren, wordt één van de gasten, net als Chris een Afro-Amerikaan, onwel en bijt Chris toe:

"Get Out!"

Maak dat je wegkomt! Maar dit is een horrorfilm en dus slaat Chris de goede raad in de wind, met als gevolg ... enfin, U moet zelf maar uitvissen hoe het verder gaat en hoe de vork precies aan de steel zit ...

Afgezien van het hyperactuele onderwerp (je struikelt vandaag de dag over artikelen over 'witte privileges') is Get Out niet zo heel bijzonder. Het acteerwerk is prima (met name Daniel Kaluuya is erg goed), maar de satirische inslag is weinig subtiel en de boodschap ligt er wel erg dik bovenop. Er zijn een paar grappige scènes (zoals gezegd is regisseur Peele van huis uit komiek) maar ze lijken een beetje verdwaald in wat in essentie een horrorfilm is. Verwacht echter geen martelporno in de trant van Hostel, de horror is mild en de bloederige scènes (er zijn er een paar) zijn gefilmd in de suggestieve stijl van de oude Frankensteinfilms. 
FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 6 5 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- Piranha 3D (horror / humor : 7)
- Re-Animator (horror / humor : 7)
- Better Watch Out (horror / humor : 7)
- The Fearless Vampire Killers (horror / humor : 6.5)
- Happy Death Day (horror / humor : 6.5)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie horror eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobytrap categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Get Out
Get Out
Get Out
:
Dat je klaarblijkelijk niets van de film hebt begrepen, kan de beste overko...
Valerian and the City of a Thousand Planets:
Moet je zelf weten. Zie maar wat je het beste vindt. Als de besprekingen mi...
The Boy in the Striped Pyjamas:
ik vind het echt leuk dat er zulke films zijn. vooral het einde is super le...
Kruistocht in Spijkerbroek (Crusade in Jeans):
Tv ...
Fury:
ik kan hier echt van genieten , super gezellig...
Red Sparrow:
moet je doen. is gewoon een prima film dit....
Enemy Mine:
Ik heb `m indertijd ook eens half bekeken (en toen afgezet). leuk idee, sle...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht